20 / 05 / 2024

Londra'da 65 milyon dolarlık proje için imza atıldı!

Londra'da 65 milyon dolarlık proje için imza atıldı!

Londra belediye başkanı Boris Johnson yeni projesiyle ülke gündemine oturdu. Thames nehrinin üzerinden geçen bir teleferik sistemi yapılacağını açıklayan Johnson, bir şirketin projenin yapımını üstlendiği ve 65 milyon dolar vererek ihaleyi kazandığını bil



 Kentin içinden geçen 346 km 'lik Thames nehri üzerinden teleferik geçirecek. 65 milyon dolarlık proje için imza atıldı

Olimpiyatlar 'a yetişecek

* Londra belediye başkanı Boris Johnson yeni projesiyle ülke gündemine oturdu. Başkentin ortasından geçen Thames nehrinin üzerinden geçen bir teleferik sistemi yapılacağını açıklayan Johnson, bir şirketin projenin yapımını üstlendiği ve 65 milyon dolar vererek ihaleyi kazandığını bildirdi. İmzalar atılmadan şirketin açıklanmayacağını belirten İngiliz yetkililer, projenin 2012 Londra Olimpiyatları 'ndan önce tamamlanacağını duyurdu.  

Bilet fiyatı 2.5 sterlin

* Teleferikle bir tur atmanın 2.5 sterlin (6.5TL) olacağı projede her saatte 2 bin 500 yolcunun taşınması hesaplanıyor. 1100 metrelik hattın nehirden 54 metre yükseklikte 15 saniye boyunca yol alması planlanıyor. Belediye başkanlığının sözcüsü “İhaleyi kazanan şirket teleferik sitemini 3 yıl kullanma hakkına sahip olacak. Sadece turistler değil, burada yaşayanlar da bir toplu taşıma aracı olarak teleferiği kullanacak ” dedi.
Vatan


Geri Dön