02 / 05 / 2024

Lord Norman Foster, Levent'teki mimari projeleri tasarlayacak!

Lord Norman Foster, Levent'teki mimari projeleri tasarlayacak!

Lord Norman Foster, EriaPartners´ın Levent´te Renault Mais´in binasının bulunduğu araziye yapmayı planladığı projeyi üstlendi



LONDRA, New York gibi metropollerdeki `ikon´ binaların dünyaca ünlü mimarı Lord Norman Foster, Levent´te lüks rezidans ve ofis projesinin `mimari projesi´ni üstlendi. EriaPartners´ın Levent´te Renault Mais´in binasının bulunduğu araziye yapmayı planladığı projeyle İstanbul´a da bir `ikon´ bina kazandırılacak.

Londra, New York, Tokyo gibi dünya metropollerinin `ikon´ binalarının mimari Norman Foster, Büyükdere Caddesi´ne de imzasını atmaya hazırlanıyor. İngiltere Kraliçesi tarafından Thames Bank Lordu Foster unvanı verilen Norman Foster, Levent Büyükdere Caddesi´nde eski Renault Mais binasının bulunduğu alanda, Aytek Şavkan ile Dr. Fritjof Fuchs tarafından kurulan EriaPartners tarafından planlanan lüks rezidans ve ofis projesini hayata geçirecek. İnşasına bu yıl içinde başlanacak `A +´ grubuna hitap edecek `Levent Projesi´nin mimari çizimi Norman Foster´ın mimarlık ofisi Foster+Partners tarafından hazırlanırken yapının İstanbul´un ikon binası olması da hedefleniyor.

73 ülkede proje gerçekleştirdi

`Levent projesi´nin mimari danışmanlığını yapan Lord Norman Foster, dünyanın başlıca mimarlık ödüllerini kazanmış özellikle son 40 yıla damgasını vurmuş bir isim. 73 ülkede proje gerçekleştiren Foster, bugüne kadar inşa edilmiş en büyük kapalı alanı olan Pekin terminalinin de mimarı.

Lord Norman Foster´ın diğer önde gelen eserleri arasında, "New York´taki Hearst genel merkezi, Swiss Re´s Londra genel merkezi, Fransa´da Millau Viaduct, Berlin´de inşa edilen yeni Alman Parlamento binası Reichstag, British Meseum Büyük Salonu, HSBC´nin Hong Kong ve Londra´daki genel müdürlük binaları, Frankfurt´taki Commerzbank merkezi, Fransa´da CarrÈ d´Art, (Nimes Sanat Müzesi), Kaliforniya´daki Standford Üniversitesi Araştırma Merkezi" bulunuyor. Foster+Partners şimdiye kadar 9 şehir akademisi projesi gerçekleştirdi.
Vatan


Geri Dön