Eğitim

Lösemili Çocuklar Köyü bugün açılıyor!

Yalvaç Ural bugünkü yazısında Lösemili Çocuklar Köyü'nden söz ediyor...

Sanırım şimdiden meraklanmaya başladınız! İsterseniz, sizi kısa bir köy turuna çıkarayım. Lösemili Çocuklar Köyü,     Konya-Haymana Yolu üzerinde, Koparan Köyü Mevkii Gölbaşı-İncek Ankara'da lösemili çocuklar için yapılmış modern bir sağlık köyü. Bağışlarla imece usulü inşa edilen bu anlamlı yerin açılışı; çocuklar, aileler ve gönüllülerin katılımıyla bugün 13.30'da yapılacak. 8 Kasım 2009, yani bugün, LÖSEV'in aynı zamanda 11'inci kuruluş yıldönümü. Etkinlik saat         11.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Orada olamayacağım için, bütün çocuklarımızdan özür diliyor, hepsini yanaklarından öpüyorum. Ama bilsinler ki, gelemesem de aklım ve yüreğim her zaman onların yanında olacak.  

Lösemili aileler için yapılan konutlar
Ankara dışından tedavi için gelen, tedavisi süren veya tedavisi tamamlanmış olup, yaşam koşulları uygun olmayan; lösemili çocukken tedavisi başlayan ve tedavisi sonlanmış olan gençler, lösemili aileler ve LÖSEV personeli bu köydeki konutlarda kalacak.

Konuklar için yapılan 20 odalı ev
Anadolu'dan kısa süreli tedaviler veya tahliller için gelen aileler, çok yıldızlı otel hizmeti verecek olan Lösemili Aileler Konuk Evi'nden yararlanacaklar. Lokanta, toplantı ve spor salonlarının da yer aldığı konut evinde ikişer ve üçer kişilik 20 oda bulunuyor.

Atölyeler
Anne ve babalar için düzenlenecek meslek edindirme kursları ve sonrasında üretim amacıyla örgü, biçki, dikiş ve diğer elsanatlarıyla ilgili pastacılık, çiçekçilik, çocuk bakıcılığı gibi uğraş atölyeleri açılacak. Bu atölyeler ailelere sosyal güvence ve gelir sağlarken, çocukların tedavisine katkıda bulunacak.

Modern bir sağlık merkezi
Günlük tedavilerin yapılacağı ünitelerle birlikte modern laboratuvarların yer alacağı, klinik araştırmalar ve yeni buluşların yapılacağı ortamların yaratılacağı bir lösemi köyü...
Daha çok bilgi için: LÖSEV Vakfı (0312) 447 06 60
Milliyet

İlgili haberler:

LÖSEV köyü yarın açılıyor!

'Lösemili Çocuklar Köyü' gelecek hafta açılıyor