26 / 07 / 2024

LPG'ye üç firmadan kur zammı geldi! Otogaz fiyatları gece yarısı resmen değişti! 

LPG'ye üç firmadan kur zammı geldi! Otogaz fiyatları gece yarısı resmen değişti! 

Dövizde resmi kur ile piyasa kuru arasındaki farkın hızla açılması akaryakıt sektöründe sorun yaratıyor. Dün gece üç firmadan saha otogaza kur zammı geldi. 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; sektörde bu zammı tüketiciye yansıtıp yansıtmamak için değerlendirmeler yapılırken, ikili kur durumunun ne kadar süreyle devam edeceğinin belirleyici olacağına vurgu yapılmıştı. Akaryakıtta, fiyatlama 19,40 TL’lik resmi dolar kuruna göre yapılıyor. İkili kur olgusunun ne kadar süreceği belli olmadığı için, sektörde fiyatlama yapılırken zorluk yaşanıyor. 

Bankalarda bu hafta itibarıyla dolarda alış ve satış kuru arasındaki fark, yüzde 6 seviyesini resmen gördü. 

Ancak bir son dakika gelişmesi yaşandı ve Kadogaz firmasının önceki gece itibarıyla oto gaza 30 kuruş zam uyguladığı belirlendi. 

LPG ye üç firmadan kur zammı geldi! Otogaz fiyatları gece yarısı resmen değişti! 

Dün geceden itibaren BP, Balpet ve Lukoil de aynı sebeple LPG'nin litresine yaklaşık 30 kuruş zam uyguladı. 

Türkiye'nin oto gaz tüketiminin yaklaşık yarısının ithalatla karşılandığına, ithalatçının da 20,50'ye ulaşan dolar kuruyla ithalat yapmaya başladığına dikkat çeken sektör temsilcileri, piyasa kurunun bu seviyelerde kalması halinde tüm sektörün zam yapmak zorunda kalacağının altını çizmişti. 

LPG ye üç firmadan kur zammı geldi! Otogaz fiyatları gece yarısı resmen değişti! 

Dizelde de tüketimin yaklaşık yarısının ithalatla karşılandığına değinen sektör temsilciler, bu üründe henüz somut bir gelişme olmadığına fakat aynı dinamiğin burada da işlediğine, kurda bu seviyelerin kalıcı olması durumunda sorun ortaya çıkacağına vurgu yaptı. 

Akaryakıt sektöründe yaklaşık yüzde 10'luk brüt kâr marjı olduğunu ve kurda yüzde 6'lık alım satım marjının sürdürülemez olduğunu dile getiren uzmanlar,  bu durumun geçici olmasını umduklarının, tersi durumda enerji otoritesinin tedbir alması gerekeceğinin altını çizmişti. 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi döviz kurlarında son durum! Dolar ve euro almak isteyenler kırmızı alarm!

Sosyal destek alanlar bu rakamlara göz atın! Tek tek açıklandı! Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası...

Kiracıya 3 bin TL, ev sahibine 5 bin TL! Depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

 


Geri Dön