06 / 05 / 2024

Lübnan'da inşaat malzemesi ihtiyacı var!

Lübnan'da inşaat malzemesi ihtiyacı var!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Lübnan'da çok ciddi cam ve inşaat malzemesi ihtiyacı olduğu iletildi. İhtiyaçlar çerçevesinde gereken desteği vereceğimizi ifade ettik" dedi...



Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye-Lübnan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl'ı Baabda Sarayı'nda ağırladı. Aandolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Avn'ın Türk heyetiyle gerçekleştirdiği görüşme yaklaşık 30 dakika devam etti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Beyrut Limanı ve çevresindeki binaların tekrar inşasıyla ilişkin Türkiye'nin sonuna kadar yardıma hazır olduğunu, Beyrut Limanı tekrar ayağa kaldırılıncaya kadar Mersin Limanı'nın Lübnan'ın hizmetinde olacağını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ülkede çok yoğun bir cam ve inşaat malzemesi ihtiyacının olduğuna dikkat çekerek bununla ilgili yardım tekliflerinde bulunduklarını da söyledi.

Lübnan'da inşaat gereksinimleri nedeniyle dayanışmaya ihtiyaç var!


Geri Dön