02 / 10 / 2024

Fuat Oktay lübnan açıklaması

Fuat Oktay lübnan açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Lübnan'da çok ciddi cam ve inşaat malzemesi ihtiyacı olduğu iletildi. İhtiyaçlar çerçevesinde gereken desteği vereceğimizi ifade ettik" dedi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan ‘nakit avans’ iddialarına yanıt: ‘Çıkan haberler doğru değil’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bankaların kredi kartlarından nakit avans çekilmesini durdurduğu iddialarına katıldığı bir canlı yayında cevap verdi. Oktay, "Çıkan haber gerçeği yansıtmıyor. Dar gelirli yurttaşlarımızı ilgilendiren bir durum değil” ifadelerini kullandı.

EYT'de son dakika! Fuat Oktay resmen tarih verdi! Emeklilik için EYT şartları ne olacak?

Milyonların dört gözle beklediği haberi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay verdi. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için yapılacak düzenlemede sona gelinirken hükümet yetkililerinden peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. İşte ayrıntılar..

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay EYT için tarih verdi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "EYT ile ilgili sorunu da 1-2 hafta içerisinde çözeceğiz" dedi.

Sır gibi gizlenen asgari ücret için bu sefer de Fuat Oktay konuştu! Hemen buraya bakın ilk siz öğrenin!

Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na hitaben yaptığı konuşmada, asgari ücret hakkında önemli bir açıklama yaptı. İşte sır gibi saklanan asgari ücret hakkında yapılan o açıklama...

2023 merkezi yönetim bütçesi belli oldu! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ni duyurdu. 2023 bütçesinde giderler 4,47 trilyon lira, gelirler 3,81 trilyon lira, bütçe açığının GSYH'ye oranı yüzde 3,5 şeklinde öngörüldü.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlayan tahıl silosuna tarihi statü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde iki yıl önce meydana gelen patlamada, ülkenin buğday stoklamak için kullandığı ana silo yerlebir oldu. 120 bin tonluk kapasiteye sahip silo binasına aradan geçen sürenin ardından tarihi statü verildi.

Gıda enflasyonunda Türkiye dünya 4'üncüsü oldu!

Türkiye, dünya gıda enflasyonunda  Lübnan, Venezuela ve Surinam'ın hemen peşinen 4. sıraya yerleşti.

Kanal İstanbul boğazın trafik yükünü azaltacak!

2022 bütçesiyle ilgili eleştirilere yanıt veren, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay  Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik de değerlendirmelerde bulundu. 

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Kastamonu'da 1050 konutun ihalesi yapıldı!

2022 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kastamonu'da afet sonrasında inşa edilen konutların ihalesi hakkında açıklamada bulundu. 

Kanal İstanbul ile hangi ülkeler kazanç sağlayacak?

Kanal İstanbul'un çevreci proje olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, mega proje ile tüm Karadeniz ülkelerin kazançlı olacağı dile getirdi. 

Türk iş insanları Beyrut Limanı'nı inşa etmek istiyor!

 Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Abdülkadir Akkuş, Beyrut'ta yer alan limanı inşa etmek istediklerini dile getirdi.

Yozgat Sorgun Millet Bahçesi'nin ihalesi 13 Ağustos'ta!

Yozgat Sorgun Millet Bahçesi'nin yapılması için uzun zamandır çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, proje için 13 Ağustos'ta ihale düzenleyeceklerini söyledi.

Fuat Oktay lübnan açıklaması Haberi

Fuat Oktay lübnan açıklaması

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye-Lübnan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl'ı Baabda Sarayı'nda ağırladı. Aandolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Avn'ın Türk heyetiyle gerçekleştirdiği görüşme yaklaşık 30 dakika devam etti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Beyrut Limanı ve çevresindeki binaların tekrar inşasıyla ilişkin Türkiye'nin sonuna kadar yardıma hazır olduğunu, Beyrut Limanı tekrar ayağa kaldırılıncaya kadar Mersin Limanı'nın Lübnan'ın hizmetinde olacağını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ülkede çok yoğun bir cam ve inşaat malzemesi ihtiyacının olduğuna dikkat çekerek bununla ilgili yardım tekliflerinde bulunduklarını da söyledi.

Lübnan'da inşaat gereksinimleri nedeniyle dayanışmaya ihtiyaç...