28 / 04 / 2024

Türk iş insanları Beyrut Limanı'nı inşa etmek istiyor!

Türk iş insanları Beyrut Limanı'nı inşa etmek istiyor!

 Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Abdülkadir Akkuş, Beyrut'ta yer alan limanı inşa etmek istediklerini dile getirdi.



Lübnan'daki güncel ekonomik durumu hakkında konuşan DEİK Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Akkuş patlama nedeniyle yıkılan Beyrut Limanı'nın inşası için yetkililerle görüşme yaptıklarını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Akkuş, "Geçen ay sonunda Lübnan Ticaret Bakanı Raul Name ile yaptığımız görüşmede patlamayla yıkılan Beyrut limanını yap işlet devret modeli ile yapmaya talip olduğumuzu ilettik. Notlarını aldılar ve bakıp düşüneceklerini söylediler." dedi.

Önceki ay sonunda DEİK olarak ticari görüşmeler için Lübnan'a gittiklerini söyleyen Akkuş"Lübnan Ticaret Bakanı Raul Name ile yaptığımız görüşmede patlamayla yıkılan Beyrut limanını yap işlet devret modeli ile yapmaya talip olduğumuzu ilettik. Notlarını aldılar ve bakıp düşüneceklerini söylediler. Türkiye dünya çapında inşaat projelerinde çok başarılı müteahhitlere sahip. Lübnanlılar şu anda limanın inşası için Fransa ve Çin'le de görüşüyorlar. Biz isteriz ki kendimizi ispatladığımız bir alanda bu işi alalım." şeklinde konuştu.

Türk iş insanları Beyrut Limanı nı inşa etmek istiyor!

Türkiye'nin Lübnan'a yılın ilk 2 ayında yaklaşık 200 milyon dolarlık yakın ihracat yaptıklarını söyleyen Akkuş, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu yıl belki 1 milyar dolara yakın ihracat yapabiliriz. İskenderun ve Mersin limanlarının Lübnan'a yakınlığı nedeniyle Tripoli ve Beyrut limanlarına seferler hızlı oluyor. Eskiden Lübnan, ürünlerini daha çok Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinden alırdı ama Türkiye'nin fiyatları daha uygun ve aynı kalitede. Üretim çarklarımız hızlı döndüğü için tedarik açısından Türkiye önemli bir konumda. En çok zaruri ihtiyaçların karşılanmasına gerek duyuluyor şu anda, gıda maddeleri gibi. Biz de bu ürünlerde çok iyiyiz. Türkiye tekstil ve kimya ürünlerinde de tercih ediliyor."

Beyrut Limanı'nın imarı için belirsizlik devam ediyor!


Geri Dön