27 / 04 / 2024

2023 merkezi yönetim bütçesi belli oldu! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı!

2023 merkezi yönetim bütçesi belli oldu! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ni duyurdu. 2023 bütçesinde giderler 4,47 trilyon lira, gelirler 3,81 trilyon lira, bütçe açığının GSYH'ye oranı yüzde 3,5 şeklinde öngörüldü.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, meclise sunulacak olan 2023 senesi merkezi yönetim bütçe kanun teklifini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 senesi merkezi yönetim bütçe kanun teklifinde giderlerin 4 trilyon 470 milyar Türk Lirası, bütçe gelirlerinin 3 trilyon 810 milyar Türk Lirası olarak hesaplandığını bildirdi. Bütçe açığının ise GSYH’ye oranı yüzde 3,5 olarak öngörüldü.

BÜYÜME VE İŞSİZLİK TAHMİNİ

2023 büyüme tahmini de yüzde 5 olarak kayıtlara geçti. Oktay 2023 için bununla birlikte ‘istihdamdaki senelik artışın 1,9 milyona yaklaşarak işsizlik oranının da yüzde 10,8'e düşmesi 2023 yılının da bu oranının yüzde 10,4'lere inmesi’ şeklindeki hedeflerini bildirdi.

Oktay, bununla beraber de bütçede öngörülen diğer harcamalar için şu ifadeleri kullandı:

“Küresel enerji fiyatlarında rekor seyirlerde artışın negatif etkilediği ithalat ve cari işlemler dengesinde de önümüzdeki zaman diliminde iyileşme bekliyoruz.

Enerji sübvansiyonlarının 2023 senesi bütçesine yükü 600 milyar lira seviyesindedir. Asgari ücretin vergi dışı tutulması neticesinde de 300 milyar lira vergiden vazgeçilmiştir. Toplum kesimlerinde sağladığımız refah katkısı 1 trilyon 200 milyar liraya ulaşmaktadır. Bu tutar bütçenin yaklaşık yüzde 27’sine tekabül ediyor.

 2023 merkezi yönetim bütçesi belli oldu! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön