27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul boğazın trafik yükünü azaltacak!

Kanal İstanbul boğazın trafik yükünü azaltacak!

2022 bütçesiyle ilgili eleştirilere yanıt veren, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay  Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik de değerlendirmelerde bulundu. 



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulunda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler sonrasında Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Kanal İstanbul boğazın trafik yükünü azaltacak!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kanal İstanbul Projesi'ni "Türkiye'nin mega projelerinden biri" olarak tanımlayan Oktay, Kanal İstanbul Projesi'nin Türkiye'ye her açıdan değerini artıracak projelerin başında geldiğini belirtti.

Projenin, Karadeniz havzasında son senelerde artan ticaret hareketliliğini, liman ve gemi sayılarındaki artışa bağlı olarak oluşan İstanbul Boğazı'nın trafik yükünü ve trafiğe bağlı tüm riskleri azaltacağına dikkati çeken Oktay, şunları söyledi. 

Kanal İstanbul boğazın trafik yükünü azaltacak!

"Kanal İstanbul, yüzde 52'si yeşil alanlardan oluşan Türkiye'nin en stratejik ve çevreci şehircilik projesidir. Tabii Akdeniz'de denklemleri değiştiren Türkiye, Marmara ve Karadeniz'de böyle önemli adımlar atınca rahatsız olurlar. Bulduğumuz doğal gaz rezervlerini, kendi imkanlarımızla çıkaracak ve milletimizin kullanımına sunacak olmamızdan rahatsız olurlar.

Kanal İstanbul projesinin ihaleleri hız kesmiyor!


Geri Dön