28 / 04 / 2024

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 



İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. 

Avrupa Yakası’nda Ortaköy’den başlayıp,  Rumeli Feneri’ne, Anadolu Yakası’nda ise Paşa Limanı’ndan başlayıp Anadolu Feneri’ne uzanan bölgede 1983'te çıkan 2960 sayılı, “Boğaziçi Kanunu” gereği, yeni yapma ve yenileme hakkı yasağı bulunuyor. Dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren döneminde verilen kararla bölgedeki nüfus yoğunluğunun azaltılması planlanmıştı. 

Deprem korkusu İstanbul Boğazı nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

Fakat yasak sebebiyle çoğunlukla 80 öncesinde inşa edilen bu binaların olduğu Arnavutköy, Bebek, Yeniköy, Anadolu Hisarı, Kavacık öngörü alanı, Çengelköy, Kuzguncuk, Beylerbeyi, Paşabahçe gibi tarihi semtlerin depremde büyük risk altında olduğuna dikkat çekiliyor. 

Diğer taraftan yenileme yasağı bölgedeki yalı sahiplerini de tedirgin ediyor. Hem Kahramanmaraş depremi hem de İstanbul’da beklenen olası büyük deprem sebebiyle yalı sahiplerinin de boğaz hattından ayrılmaya başladığı ifade ediliyor. 

Sektör temsilcilerine göre kanunun çözülmesi için bölgedeki yapılara yenileme hakkı verilmesi gerekli.

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 


Geri Dön