28 / 04 / 2024

Lübnanlı dolandırıcı İstanbul’daki dev hastaneye dadandı!

Lübnanlı dolandırıcı İstanbul’daki dev hastaneye dadandı!

Lübnan asıllı bir doktor ve kendisini avukat olarak tanıtan bir Hollandalı doktor İstanbul’daki dev hastaneyi 28 milyon dolara almak için harekete geçti. Dolandırıcıların avukatlık bürosuna ödeme yapmaması üzerine soruşturma başlatıldı. 



Lübnan asıllı bir doktor ve kendisini avukat olarak tanıtan bir Hollandalı doktor  İstanbul’daki dev hastaneyi dolandırmaya kalktı. İstanbul’daki dev bir hastaneyi 28 milyon dolara almak için harekete geçen dolandırıcıların İstanbul’daki avukatlık bürosuna ödeme yapmaması üzerine soruşturma başlatıldı. 

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, hakkında araştırma yapılan doktorun Gana’da da altın dolandırıcılığı yaptığı, ülkesi Lübnan’da da arandığı ortaya çıkarken, Hollandalının da sahte avukat olduğu açıklandı. Lübnanlı doktor hakkında kara para aklama ve dolandırıcılık’ iddiası ile savcılığa suç duyurusu yapıldı. 

28 milyon dolarlık anlaşma

Edinilen bilgiye göre, Mustapha M. (58) ve Hollandalı Ewoud Lietaert P. geçen Mart ayı başında, İstanbul’daki önemli bir hukuk bürosuyla temas haline geçti. Yütütülen görüşmeler kapsamında Lübnan asıllı doktorun, İstanbul Küçükçekmece’de bulunan büyük bir hastane ve bağlı gayrimenkulleri almak istediği ortaya çıktı. Görüşmelerde hastane ve özel tıp merkezlerinin bağlı olduğu 3 şirketin hisselerinin devri için 28 milyon dolara anlaşma yapıldı.

Hisse devri yapılacak şirketler için evraklar incelendi. Şirketler hakkında raporlar hazırlandı. Süreç devam ederken, avukatlık bürosuna ödenmeyen paralar hakkında sorun yaşandı. Lübnanlı dolandırıcı ödemenin yapılacağını banka hesaplarında sorun çıktığını öne sürdü. Durumundan şüphelenen avukatlık bürosu araştırma yapmaya başladı.

Soruşturma başlatıldı

Araştırmalar sonucunda, M.’nin Gana’da da altın dolandırıcılığı yaptığı ve sınırdışı edildiği belirlendi. Herhangi bir varlığı bulunmayan M. ile ortak hareket eden Hollandalının da kendisini avukat olarak tanıttığı, ancak herhangi bir baroya kaydının olmadığı ortaya çıktı. 

M. hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘kara para aklama’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlaması ile başvuruda bulunuldu. Avukatlık bürosu, M.'nin şirketi DMM Sağlık Hizmetleri AŞ hakkında da icra takibi başlatıldı. 


Geri Dön