28 / 04 / 2024

İstanbul merkezli 2 şehirde gayrimenkul dolandırıcılığı operasyonu!

İstanbul merkezli 2 şehirde gayrimenkul dolandırıcılığı operasyonu!

İstanbul merkezli 2 şehirde gerçekleştirilen eş zamanlı gayrimenkul dolandırıcılığı operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı.



İstanbul merkezli 2 şehirde gerçekleştirilen eş zamanlı gayrimenkul dolandırıcılığı operasyonunda sahte belgeler üzerinden icralı olduğunu söyledikleri konutları ucuza satın alma vaadi veren 2'si Süryani papazı 4 kişiyi dolandırdığı öne sürülen toplam 12 kişiden 8 tanesi gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Beyoğlu'nda yer alan Süryani Kilisesi'nde görev yapan 2 papaz ile 2 Süryani cemaati mensubunun bir şebeke tarafından icralı konutları ucuza satın alma vaadiyle toplamda 1 milyon 100 bin TL dolandırıldığı bilgisi üzerine harekete geçti.

İstanbul merkezli 2 şehirde gayrimenkul dolandırıcılığı operasyonu!

Soruşturma dahilinde mega kent  İstanbul ve Şırnak gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla ekipleri, 5 tanesi Süryani cemaati üyesi toplam 12 şüpheliden 8 tanesini yakaladı. Zanlılardan 2'sinin de yurt dışında olduğu belirtildi.

"Nitelikli dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından işlem gören şüphelilerin emniyette başlatılan işlemlerinin devam ettiği ve firari 2 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

 

Müteahhit dolandırıcılıklarında nelere dikkat edilmeli?


Geri Dön