27 / 04 / 2024

Jade Mücella Elles ve Kerem Göğüş gayrimenkul dolandırıcılığı suçundan beraat etti!

Jade Mücella Elles ve Kerem Göğüş gayrimenkul dolandırıcılığı suçundan beraat etti!

Wilma Elles ile eski eşi Arif Kerem Göğüş'ün dolandırıcılık davasında mahkeme beraatleri yönünde kararı aldı. 



Ünlü oyuncu Wilma Elles ve eski eşi Kerem Göğüş, maket üzerinden satışını gerçekleştirdiği konutları teslim etmedikleri gerekçesiyle mahkemede "dolandırıcılık" suçuyla yargılandı. Ünlü çifte mahkemeden beraat kararı çıktı.  

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Oyuncu Jade Mücella Elles ve eski eşi Kerem Göğüş'ün maket üzerinden satışını gerçekleştirdiği konutları teslim etmedikleri iddasıyla "dolandırıcılık" suçundan yargılandığı davada son dakika gelişmesi yaşandı. Söz konusu davanın mağdurları İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya avukatları ile katıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yapmış olduğu açıklamada, herhangi bir hile unsurun gerçekleşmediği ve Arif Kerem Göğüş'ün baştan itibaren dolandırıcılık kastı ile hareket ettiğinin ispatlanamadığı söylendi.

Jade Mücella Elles ve Kerem Göğüş gayrimenkul dolandırıcılığı suçundan beraat etti!

Bunun sonucunda Mücella Elles ile Arif Kerem Göğüş'ün beraatlerine karar verilmesi talep edildi. Bu duruma karşı mağdurlar, dolandırıldıklarına dikkat çekerek, çiftin cezalandırılmasını talep etti. Bunun üzerine mahkeme'de alınan karara göre Arif Kerem Göğüş ile Jade Mücella Elles'in "dolandırıcılık" suçlarını işlemedikleri anlaşıldığından beraatlerine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırlamış olduğu yazıda Arif Kerem Göğüş'ün yetkilisi olarak kendisini tanıttığı ve maket üzerinden konut satışı işlemlerini gerçekleştirdiği açıklanmıştı. Bu satışı yapılan projelere başlanmadığı da ortaya çıktı. Yatırımcıların ödemesini gerçekleştirdiği konutları alamadıkları ileri sürüldü. Mahkemede alınan kararda çift, "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçundan 21 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istenmişti.

Konut alırken para kaybetmemek için neler yapılmalı?


 


Geri Dön