Kent Haberleri

Lüks konut projesi Antalya gündeminde! Kira bedelleri 300 bin TL, satılık fiyatları 100 milyon TL'ye kadar yükseliyor!

Antalya'da bir vatandaş, sosyal medya hesabından şehirdeki lüks residence dairelerin fiyatlarını açıklayarak kiraların 300 bin liraya kadar yükseldiğini belirtti.

Antalya'da bir vatandaş, sosyal medyada paylaştığı videoda şehirdeki lüks residence dairelerin fiyatlarını açıkladı. Videonun viral olmasıyla birlikte, Antalya'daki lüks konut piyasası gündeme geldi.

ANTALYA'DA LÜKS KONUTLARIN FİYATLARI 100 MİLYON LİRAYA KADAT YÜKSELİYOR

Yeniçağ'da yer alan habere göre; Antalya, son yıllarda hem yerli hem de yabancı yatırımcıların gözdesi haline geldi. Özellikle sahip olduğu doğal güzellikler ve turistik cazibesiyle dikkat çeken şehir, lüks konut projeleriyle de adından söz ettiriyor. Videoda paylaşılan bilgilere göre, Antalya'da bulunan lüks residence dairelerin satış fiyatları 50 milyon ile 100 milyon TL arasında değişiyor. Ayrıca, bu dairelerin kira bedelleri de aylık 150 bin ile 300 bin TL arasında seyrediyor.

 

ANTALYA GÜNDEMİNDE KİRA BEDELLERİ VAR!

Antalya'da yaşanan lüks konut furyası, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bir vatandaşın paylaştığı videoda, Antalya'nın çeşitli bölgelerindeki lüks residence dairelerin satış ve kira fiyatları hakkında bilgiler verildi. Videonun viral olmasıyla birlikte, Antalya'da yaşanan lüks konut piyasasının boyutları da gün yüzüne çıktı.

YABANCILAR ANTALYA'YI TERK EDİYOR

Antalya'da ev kiraları ve konut satış fiyatlarının 1,5 yıldır sabit kaldığını ancak yabancılar için eşyalı düzenlenen evlerin boşaltılması ile çok sayıda eşyalı evin kiralık olarak ilanda olduğunu belirtti.Uzmanlara göre, Antalya'da eşyası olmayan boş ev bulmakta sorun yaşandığını söyledi. 

Kiraların özellikle dolar bazında  olduğunu belirten uzmanlar  küçük dairelerin yani 1+1 dairenin fiyatı neredeyse 1.000 dolara yaklaşmıştığını ve o zaman bu istenilen rakamlar sonra dolar bazında yaklaşık 500 dolara kadar düştüğü belirtildi. Daha sonra Türk Lirası'yla 15-20 bin lira bandında kaldığı ifade edildi.

Antalya ve bir şehirde daha kiralık 20 gayrimenkul! Otopark, iş yeri, rekreasyon alanı, büfe...

Antalya'yı terk eden yabancılar kiralık konut piyasasını alt üst etti! Eşyasız kiralık ev bulunamıyor...