28 / 04 / 2024

Lüks markalar bu sene hangi bölgeye akın ediyor?

Lüks markalar bu sene hangi bölgeye akın ediyor?

Bodrum, pandemideki ikinci yazına daha donanımlı giriyor. Sosyetenin ‘Bodrum yerlisi’ olduğunu gören lüks markaların birbiri ardına butikler açtığı ilçede yeni mekan açılışları arttı...



Milliyet Gazetesi köşe yazarı Songül Hatısaru, bugünkü köşesinde Bodrum'a yen gelen markaları kaleme aldı.

İşte Songül Hatısaru'nun 'Lüks Bodrum'a sığındı' başlıklı yazısı...

Bodrum, pandemideki ikinci yazına daha donanımlı giriyor. Sosyetenin ‘Bodrum yerlisi’ olduğunu gören lüks markaların birbiri ardına butikler açtığı ilçede yeme içme mekânları da çeşitleniyor

Pandemi nedeniyle son yıllarda popülaritesi iyice artan Bodrum yaz hazırlıklarını tamamladı. Ama ne hazırlık!

Moda ve eğlencenin ikon markaları ilçeye adeta çıkarma yaptı. Milyon dolarlık yatların bağlı olduğu Yalıkavak Marina’da Missoni, Christian Dior gibi markalar teknelerden inen varlıklı turistlerin ilk uğrak noktası oluyor. Marinada şimdi Louis Vuitton, Valentino ve Balmain de butik açıyor. Arzu nesnesi markalardan Hermes’in de bu yıl olmasa bile önümüzdeki yıl butik açmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yalıkavak Marina’nın en güzel yerine konumlanan Beymen, mayısta bir şubesini de Bodrum Göltürkbükü Mandarin Oriental Hotel’de açıyor. Aynen İstinyepark ve Zorlu mağazaları gibi yani. Bir Beymen Yalıkavak’a, bir Beymen Mandarin’e! Aynı şekilde Missoni de butikleri bu iki lokasyonda ikiledi.

Lüks markalar bu sene hangi bölgeye akın ediyor?

Moda mabedi

Lüks oteli ve rezidanslarıyla ünlü Mandarin Oriental markalar için bir moda mabedi gibi. Chanel, Türkiye’deki ilk sezonluk butiğini Bodrum Mandarin Oriental’da açmıştı. Yemyeşil bahçelerle çevrili ve deniz manzaralı Chanel butiği alışveriş yapmasanız bile gezmeye değer. Markanın Bodrum dışında Monako, Capri, St Trapez’de sezonluk butikleri var. Missoni, Vakko, Gilan, Urart, Kafkas, Sevan Bıçakçı, Moeva, Bee Goddes, Adamo, Mandarin’de geçen seneki yerlerinde misafirlerini ağırlayacak. İlk mağazasını Mandarin’de açan Moeva markasını Yağmur ve Damla Zırh adlı kız kardeşler, arkadaşları Burcu Tanman ile yaratmışlar. Üç kadın girişimcinin kurduğu markanın tasarımları Galeries Lafayette, Bergdorf Goodman, Fenwick, Harvey Nichols gibi mağazalarda satılıyor. Miranda Kerr, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Gigi Hadid, Bella Hadid ve Cameron Diaz gibi birçok ünlü isim markanın ürünlerini giyip, koleksiyonlarını yakından takip ediyor. Tasarımlarını 45 ülkeye ihraç eden markanın scuba kumaştan ürettiği lazer kesim mayoları da yabancılar tarafından büyük ilgi görüyor.

Kumsal mağaza!

Bu yaz en çok konuşulacak mekanlardan birisi de Vakko olacak sanıyorum. Neden mi? Marka Mandarin butiğini kumsal şeklinde tasarlamış. Yerlerde sert zemin yerine kum var! Mağazadaki kumsal ambiyansını daha kapıdan girerken yaşamaya başlıyorsunuz.

Mandarin Oriental Hotel’in Genel Müdürü Ersev Demiröz, 2021 sezonunu heyecan verici sürprizlerle karşıladıklarını anlatırken detayları paylaştı: “Yeme içme, spa ve alışveriş alanlarında ilgi çekici yenilikler gerçekleştirdik. Genç misafirlerimize yönelik etkinlik yelpazemizi de oldukça genişlettik. Otelimizin hem misafir hem de çalışma alanlarında son derece sıkı sağlık ve güvenlik önlemlerine yer verdik. Doğayla iç içe, yeşille mavinin buluştuğu eşsiz bir lokasyona sahip resort’umuzda, konuklarımıza ayrıcalıklı hizmetlerimiz eşliğinde unutulmaz bir tatil vaat ediyoruz.”

Lüks markalar bu sene hangi bölgeye akın ediyor?

Park Şamdan mayısta hazır

Yazın bir diğer sürprizi de Park Şamdan oldu. Yalıkavak Marina’nın tepesinde, muhteşem bir manzaraya sahip G-Beyond’un içinde açılıyor. Park Şamdan, mayıs ortasında klasik müzikleri ve yemekleriyle misafirlerini karşılayacak. Ersoy Çetin, dekorasyon için Ebru Mengenecioğlu ile anlaşmış. Mekân, Marina’nın kalabalığına karışmak istemeyenler için şahane bir seçenek oldu. Park Şamdan beş yıllığına kontrat imzalamış. Papermoon ve Sunset’in suşi barı ise Bodrum Loft’ta misafirlerini ağırlayacak. Bodrum bu kadarını kaldırır mı diyenler var. Kaldırır, ufacık Mikonos neleri kaldırıyor. Deniz suyunu arıtıp kullanıyorlar. Bodrum kaldırır ama yeter ki altyapı hazırlansın.

Lucca Cennet Koyu’nda

Raisa & Vanessa, Eres, Dilek Hanif, Kutnia markaları da bu yaz Mandarin’de.

Yalıkavak ve Mandarin, Bodrum’un en gözde iki lokasyonu ve dünyaca ünlü markaları ağırlıyorlar. Ancak İstanbul markaları Bodrum’un neredeyse her bölgesine çıkarma yapmış durumda. Bitez’e Açı Okulları açılıyor dersem durum anlaşılır!

Sadece moda tarafı değil tabii yeme içme markaları da teker teker Bodrum’un yolunu tuttu. Mandarin’de büyük sükse yapması beklenen, Londra merkezli Hakkasan ve İstanbul’un fenomen mekânı Lucca da hazırlıklarını tamamladı. Blue Beach tarafında sahilde açılacak olan Lucca, Bebek’i özletmeyecek!

Gigi ve Bella Hadid

Her köşede tanıdık bir mekân

Alternatif mekânlar da Bodrum’a geliyor. Bomonti’deki bohem restoran-bar Wu da Yalıkavak’a açılıyor. Edition Oteli’nin tam karşısına açılacak olan Wu, yeni nesle hitap eden, alternatif kültür mekânlarının öncüsü olarak geliyor.

Nişantaşı’ndaki Must da, Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda, eskiden Root’un olduğu yere açıldı.

Nişantaşı’ndaki Boel ise Bodrum Must’ın hemen üstündeki otelin işletmesini yapacak. Edition Otel’e de bir İstanbul markası, Kuruçeşme’deki Inari geliyor. Edition’da aynı zamanda Od Urla’nın yaratıcısı Osman Sezener’in yeni restoranı da açılıyor.

Lüks markalar bu sene hangi bölgeye akın ediyor?

Biz gitmeyince komşu geldi

Pandemi nedeniyle seyahat edemeyince Yunan adaları bizsiz kaldı. Türkler gitmeyince restoranlar iyi ciro yapamıyor. Malum, en çok bahşişi de bizimkiler bırakıyor. Bu yaz da gidemeyeceğimiz belli olunca onlar geldi. Paros Adası’nda dünya jet sosyetesinin müdavimi olduğu, Barbarossa Restoran da Bodrum çıkarmasına katıldı. Günlük cirosu 50 bin euro’yu aşan restoran, Gümbet’deki Caresse Resort’ta açılacak.

Barbarossa Restoran’ın devamlı müşterileri arasında ünlü film yıldızı Edward Norton, Monica Belluci gibi isimler var.

Bitez’in Vamos’u fenomen oldu

Bir de tabii Bodrum’da doğmuş, kısa sürede popüler hale gelmiş, Bodrum merkezli çok başarılı mekânlar var. Bugünlerde İstanbul’da dahi Bitez’de açılan, Akdeniz mutfağı servis eden, şık ve ferah ön bahçesi kadar, mandalina ağaçları altında gizli bir vahayı andıran, yeşillikler içindeki beyaz ferforje masaları, arka bahçesiyle Vamos Bodrum konuşuluyor. Nişantaşı Atiye’de senelerce House Cafe’yi işleten Emre Akdeniz’in, Duygu Özçelik Kıcır ve Aslı Deren ile birlikte açtığı Vamos, kısa sürede ilçenin göz bebeği haline geldi. Yaz-kış açık olan mekânda otururken Bodrum’a göçün boyutlarını da anlıyorsunuz. Nişantaşı kafelerinden aşina olduğunuz birçok simaya rastlıyorsunuz. Ve tabii mandalina ağaçları altındaki Trattoria İl Mandarino da Bitez’de. Mekân, büyülü bir yemek deneyimi yaşamak isteyenlerin ilk adresi.

Bodrum'da Kovid-19 hareketliliği! Otel açılışları hızlandı!


Geri Dön