05 / 05 / 2024

Lüks ve ucuz konutlar Beylikdüzü'nde buluşuyor!

Lüks ve ucuz konutlar Beylikdüzü'nde buluşuyor!

Yeni projelerde uygun fiyatları görenler Beylikdüzü'ne mutlaka uğruyor. İstanbul'da ev arayanların hem lüksü hem de ucuzluğu bir arada yakalayabildiği çiçeği burnunda ilçe, gelecek için de büyük potansiyel taşıyor



Kooperatiflere tahsis edilen alanlarda toplu konutların yükselmesiyle gündeme gelen Beylikdüzü, 2000'li yıllarda yapılaşmasına tam gaz devam etti ve son 5 yılın gözdesi oldu. Yerli ve yabancı pek çok şirketin önemli konut projelerine imza attığı bölge, Yakuplu ve Gürpınar'ın da katılımıyla martta İstanbul'un yeni ilçeleri arasına katıldı. Tek bir şirketin 10 bin konut üretebildiği ve krizin bile satışları tamamen durduramadığı bölgenin en çekici özelliği ise uygun fiyatlar. Yeni lüks dairelerin büyüklüğüne göre 80 bin-350 bin TL arasında alıcı bulduğu bölgenin şehir merkezine uzak olması, tüketici açısından fiyatları düşüren bir avantaja dönüşüyor.

NÜFUS 500 BİNE ULAŞIR
İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Yardımcısı Nizamettin Aşa da, Beylikdüzü'nü "Hem lüksün hem ucuzluğun buluştuğu yer" olarak nitelendiriyor. Aşa, bölgenin artık sayfiye özelliğinden çıktığını, sosyal alanları, alışveriş merkezleriyle tam bir kent özelliğine büründüğünü belirtiyor. "Beylikdüzü, yeni yapılan konutlarla beraber birkaç yıl içinde nüfusunun 500 binleri göreceğine inandığım bir yer" diyen Aşa, şöyle devam ediyor: "Şehirden uzaklık bir handikap olsa da metrobüs ulaşımı başladığında Selamiçeşme'ye kadar tek vasıtayla gidilebilecek. TEM'e ve E5'e yakınlığı, Beykent Üniversitesi'ne ev sahipliği yapması önemli. Ancak en büyük avantaj, 230 metrekarelik kaliteli bir dubleks dairenin 150 bin TL'ye satın alınabildiği bir yer olması."

ARSA YATIRIMINA UYGUN
Beylikdüzü'nün de konut arzındaki fazlalık açısından İstanbul'un bazı bölgeleriyle aynı kaderi paylaştığını aktaran Aşa, "Ancak bölgedeki boş konutların zamanla dolacağını düşünüyorum. Özellikle E5'in sahil tarafındaki yapılaşma sonrası boş yer kalmaz" diyor. Aşa, bölgenin arazi açısından da bonkör olduğunu belirterek, "Silivri'ye bir havaalanı yapılacak. Sanayi imarlı arsalar da var. Dolayısıyla arsa yatırımı için de uygun bir lokasyon" şeklinde konuşuyor.
 

1 milyon metrekare `Yeşil Vadi' olacak
Beylikdüzü Belediyesi de bölgenin ilçe olmasından sonra yeni katılan birimlerle ortak hareket içinde yeni projelere imza atacak. Bundan birkaç yıl önce yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirilmesi planlanan Yeşil Vadi projesi için çalışmaları devam ettiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Kavaklı Deresi'nin ıslah edilmesiyle, sahilin belde halkının kullanımına açılacağını belirtiyor. Beylikdüzü'nün yaklaşık 200 binlik nüfusa sahip olduğunu ifade eden Uzun, "Deprem sonrasında inşaatta durgun bir döneme giren bölgemiz, tüketicinin eğilimlerini fark eden şirketlerin hayata geçirdiği depreme dayanıklı ve nitelikli konut projeleriyle yeniden canlandı. Yatırım yapan vatandaşlarımıza ve girişimcilerimize elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız" diyor.
 
 
İkinci eller daha da ucuz
Bölgedeki Remax Zirve 2 Ofisi'nden Aytaç Balkan, Beylikdüzü'nde çok fazla yeni proje olması nedeniyle, ortalama 10 yaşındaki ikinci el konutlarda fiyatların daha düşük olduğuna değiniyor. "130 metrekarelik 10 yıllık 3+1 bir daire 110 bin TL'ye satılabiliyor" diyen Balkan, şöyle devam ediyor: "Zaten en çok 150-200 bin TL arası konutlar satılıyor. Kiralar düşük ancak kiracı bulmak kolay. Bir ev en fazla bir ayda kiralanır. Yeni projelerde fiyatlar çok yüksek olmadığı için onlar daha fazla tercih ediliyor."
 
Avantajlar
-Büyük daireleri uygun fiyata almak mümkün.
-Stüdyolarda fiyatlar 55 bin TL'ye kadar düşüyor.
-Alışveriş merkezi ve sosyal donatı alanları fazla.
-E5 ve TEM'e yakın.
-Yıl sonunda metrobüs geliyor.
-Kiracı bulmak kolay.
 
Dezavantajlar
-Şehir merkezine uzak.
-Kiralar düşük olduğundan amortisman süresi uzun.
-Karayolu dışında ulaşım şansı yok.
-Şehirleşme eksikleri var.
Menekşe ATASELİM/Gazete Habertürk


Geri Dön