02 / 05 / 2024

Maçka Residences'ta metrekaresi 16 bin dolara!

Maçka Residences'ta metrekaresi 16 bin dolara!

Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa projesinin 2012'nin başlarında bitirilmesi planlanıyor



Maçka Residences'ta dairelerin metrekare fiyatı 10 bin dolar ile 16 bin dolar aralığında değişiyor.

Astaş  ve Armani/Casa'nın ortak projeleri “Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa” dünyanın en ayrıcalıklı rezidans projelerinden biri olup yaklaşık 300 milyon dolar değerinde. “Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa” Astaş Gayrimenkul'e ait olan Maçka'daki arsanın toplam 7.000 metrekarelik bölümünde 3 binadan oluşuyor. Proje, ayrıcalıklı lokasyonu, nefes kesen Boğaz, Adalar ve Sarayburnu manzarasıyla İstanbul'un kalbindeki bir bölgede yer alacak.

“Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa”, Maçka'nın mimarisi ve siluetiyle harmanlanmış, pek çok ünlü mimarın izlerini taşıyan bir bölgede bulunuyor. Proje; lobilerin, ortak alanların, banyo ve mutfakların yanı sıra bazı dairelerinin tasarım ve inşasını gerçekleştirecek olan Armani/Casa'nın ortaklığı sayesinde uluslararası bir boyut kazanıyor. Arzu eden daire sahipleri için özel projeler geliştirilebilecek, Armani/Casa'dan mimarlar ve iç dizayn ekibi tasarım için dahil edilebilecek. 

Yüzyıllar önce Maçka, sultanların, paşaların ve elit insanların yaşadığı bir bölge olarak değerlendiriliyordu. Şimdi ise bu özellilğinin yanı sıra yeni açılan restoranları, kafeleri, barları, butik ve sanat galerileri sayesinde yaşamın tam da içinde yer alıyor. “Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa” bölgenin ruhunu saygıyla yansıtırken, kimliğinin de simgesi olacak. 

“Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa” seçici ve niş müşteri kitlesini hedeflerken, amaçlanan ise mükemmel hizmet ve kaliteli tasarımıyla dünyanın en prestijli rezidans projelerinden biri olarak ortaya çıkmak. Geniş boyutlu daireleri, sayısız katma değerli hizmetleri ve kusursuz lokasyonuyla “Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa” sadece ayrıcalıklı bir yaşam stili tecrübesi sunmakla kalmıyor ayrıca, bu daireleri satın alacaklara çarpıcı manzarasıyla, alışveriş, restoran, eğlence ve şehrin iş hayatına yakın olma özelliğini de sunuyor. 

“Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa”da iki açık ve bir kapalı havuz, en ileri teknoloji ile donatılmış 5000 m2 lik  spa, fitness, hamam ve güzellik salonlarının yanı sıra modacıların tasarım stüdyoları gibi bir çok özel mekânlar da yer alacak.

150 yılı aşan tecrübesi ile Kempinski S.A., Astoria ve Bellevue'den sonra yine Astaş ile birlikte Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa'nın işletmesini üstlenecek. Yıldızların ötesindeki otel konforu 7 gün 24 saat Maçka sakinlerine sunulacak. Sunulacak hizmetler arasında; otel, uçak, restaurant, konser bileti rezervasyonları, limuzin, tekne gibi araçlar ile ulaşım ve transferleri sağlayacak konsiyerj, valet parking, oda temizliği, kahvaltı servisi, Business Center, çamaşır yıkama ve kuru temizleme, saatli aşçı ve garson, evcil hayvan bakımı, saatlik bahçıvan ve çiçek bakımı, ev içi teknik bakım ve onarım desteği, IT destek ve parti-davet organizasyonu bulunacak.

Astaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün önemini vurgulayan açıklamasında: “Diğer yatırımlarımızda olduğu gibi, dünya çapında ilişki ve tecrübelerimizden gelen güçle dünyanın en güzel binalarını yaratmak için önde gelen uluslararası markaları bize katılmaları için davet etmeye karar verdik. Kempinski Residences Astoria ve Bellevue Residences managed by Kempinski projelerinden sonra, ‘Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa' grubumuzun İstanbul'daki üçüncü büyük yatırımı. 2012'nin başlarında bitirmeyi planladığımız bu yeni proje sayesinde doğrudan 2000 kişiye iş sağlamanın yanında 10.000 kişiye de dolaylı olarak iş yaratmış olacağız” dedi.

Projenin Özellikleri

Adres: Vişnezade Mahallesi, Şehit Mehmet Sok. No: 17 Maçka
Proje alanı: 7.000 m2
İnşaat alanı: 60.000 m2 ( yer üstü 25.000 m2 , yer altı 35.000m2)
14 katlı A blok, 13 katlı B blok, 12 katlı C Blok'tan oluşan üç blok
Toplam 170 rezidans , stüdyo tipi daireden başlayarak, 1 +1 , 2 + 1  , 3 + 1  ve penthouse'lara uzanan her biri balkon veya teraslı 10 değişik daire tipi
Projenin giriş katlarında, seçkin tasarımcılar, güzellik merkezleri, diyetisyenler, modacılar, ve gurme marketin bulunduğu, beklentileri yüksek müşterilere hizmet verecek 42 adet özel mekan
Restaurant, bar ve cafe
Tam gün güneş alan özel tasarımlı güneşlenme terasları, yaklaşık 5000 m2 üzerine kurulu Spa ve Fitness alanı; 2 açık, 1 kapalı havuz, dünyadaki en iyi standartlarda ve yüksek teknolojiyle donatılmış iddialı fitness merkezi Luxury Fitness Maçka, Uzakdoğu esintileriyle tasarlanmış SPA, steam bath, hamamlar, saunalar
özel tasarlanmış rezidans girişleri ve tavan yüksekliği sekiz metre olan lobiler
Bölgenin ihtiyacı üzerinde otopark kapasitesi
Tüm rezidanslarda zeminden tavana kadar uzanan, geniş cam cepheler
Çevreye duyarlı bina, enerji tasarrufu sağlayan ve hayatı kolaylaştıran akıllı otomasyon sistemleri
Mutfaktan parkeye, vitrifiyeden armatüre, tekstilden mobilyaya tüm detaylar Armani/Casa tasarımı
Stüdyo ve bazı diğer daireler, Armani/Casa tasarımı mobilyalar ile full dekorasyonlu

“Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa”

Avrupalı Art Nouveu cazibesinin, Osmanlı kültürünün büyülü, aynı zamanda çağdaş zevkiyle buluştuğu bu lokasyonun özelliği, Armani/Casa'nın “Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa” projesine katılmasının temel sebebidir.

Rezidanslar, tarihi İstanbul'a hakim olan ve Boğaziçinin nefes kesici manzaralarını sunan üç binadan oluşuyor.

Armani/Casa ortak alanların tümünü ve aynı zamanda rezidansların içini tasarlıyor. Oryantal etkilerin zerafeti son derece kışkırtıcı olsa da, Armani/Casa, projenin stili için mutlak bir Armani yaklaşımını tercih etmiştir: Sofistike ,aynı zamanda özenli bir zerafet ve konforlu bir yaşama çağdaş bir yaklaşım hakimdir tüm tasarımda.

Üç lobide geliştirilecek mimari, fil rouge diye adlandırdığımız , ışığın sıcaklığı ile çevrelenmiş bir fener içerisinde hareket etme hissini verecek olan, amber tonlarındaki , yarı saydam ,aydınlatmalı bir duvarı içermektedir. 

“A” lobisinin hacminin iki katı yüksekliğinde , görkemli bir merdiven, asma kat üzerindeki kütüphaneye uzanacak. Koyu renkli mobilyalar, koltukların Armani için özel tasarlanmış kumaşları, ipek halılar ve lambalar bu alana özel bir karakter verecektir.

Farklı bir geometride inşa edilen “B” ve “C” binalarının lobileri aynı felsefeyi takip edecek: kavisli duvarlar, rezidans sakinlerini ve konukları ,samimi ve sıcak bir boyut yaratarak kucaklayacaktır.

Rezidansların iç  tasarımına yaklaşım ;malzemelerin, yüzey çalışmalarının ve dokumaların varyasyonunu ve çeşitlilik arzeden karakterini göz önünde bulunduracak ve bunları farklı birimlerin bireyselleştirilmesi yoluyla tasarıma değer katmak için kullanacaktır.

Özenli çizgiler, duyumsal dokumalar ve sıcak renkler ile tanımlanan aynı çağdaş biçimsel yaklaşım çerçevesinde, rezidans sakinlerine üç farklı konsept sunulacaktır.

Panjurlar (perdeler), parlak fildişi rengiyle kontrast koyu kahverengiden, yeşilin canlılığıyla hareketlendirilen gri-gümüşi renkte bir palete, bej, kum rengi ve noisette rengiyle oynayan bir ton sur ton oyununa kadar , göxe hoş gelen faklılıklarla değişkenlik gösterecektir.

Bunların tümü  aslında aynı tema üzerindeki varyasyonlardır. Armani estetiğinin daimi tutarlılığı çerçevesinde, renk kombinasyonlarının farklı varyasyonları, her bir rezidansa kendine özgün bir kişilik ve karakter verecektir

Yenilikçi ve deneysel biçimlerde işlenmiş değerli ve sofistike malzemeler, “Maçka Residences Interior Design by Armani Casa” projesinin kendine has özelliğini pekiştirecek ve Armani/Casa koleksiyonu son yuvasını bu benzersiz ortamda bulacaktır.

Armani/Casa

Armani/Casa, Armani Group'un kurumsal yapısının bir bölümü olarak ve bu yapıya doğal bir entegrasyonla 2000 yılında kuruldu. Şu an itibariyle yalnızca modada bir dünya lideri olmayıp, çeşitli ürün alanlarını kapsayan daha geniş bir yaşayış biçimi ve hayat tarzının simgesi haline geldi. Armani/Casa, samimi fakat sofistike ve benzersiz, sürekli konfor ve uyum sağlayan bir yerde yaşamak biçimindeki Giorgio Armani'nin idealinin bir ürünüdür. Mobilya ve mefruşatlar, aksesuarlar, lambalar ve müstesna kumaşlar Armani/Casa koleksiyonunun temel taşlarını oluşturuyor.

Armani Group, ayrıca Molteni Group firması olan DADA S.p.A. ile mutfak bölümü için, Rubelli S.p.A. ile Armani/Casa'nın Müstesna Tekstil Ürünlerinin Rubelli mefruşat kumaşları departmanı tarafından üretilmesi için ve ROCA SA ile ilk Armani/Roca banyo konsepti için olmak üzere üç pazarlama ve üretim anlaşması imzalamış bulunuyor.

Armani/Casa, dünyanın  önemli şehirlerinde 29'u tek markalı ve 38'i çok markalı  olmak üzere 67 mağazada bulunuyor.

İç Tasarım Stüdyosu Armani/Casa

Armani/Casa iç  tasarım stüdyosu 2003 yılında kuruldu. Bu stüdyo özel şahıslara ve emlak üreticilerine, konsept safhasından başlayarak tasarımın uygulanmasına kadar komple bir iç tasarım hizmeti sunmaktadır.

Stüdyo, hepsi de Giorgio Armani'nin sanatsal yönlendirmesi altında bulunan mimarlar, mühendisler ve yükleniciler tarafından pratiğe dökülecek olan yaratıcı çözümleri bulma ve geliştirme konusunda uzmanlaşmıştır.

Hizmetin ayrıcalıklı  yapısı tasarıma yaklaşımında yatmaktadır: tasarımcı ekibi, nitelikler ve değerler bakımından sorunsuz bir biçimde entegre olan bir tasarımı ayrıntılarıyla planlamak için kültürel ortam, yerel coğrafya ve mimari olarak önceden varolan yapı ile ilgili derinliğine araştırma yapar.

Araştırma daha sonra malzemeler, renkler ve yüzey bitirmeleri (perdahlar) alanına doğru ilerler ve bir defaya mahsus mefruşat ürünlerinin yaratılmasında tüm stüdyoyu işin içine katar, bunun asıl amacı, her tasarımı benzersiz ve sipariş üzerine yapılmış bir halde farklılaştırmaktır.

Astaş Gayrimenkul Hakkında…

ASTAŞ, Vedat Aşçı tarafından 1980 yılında Almanya'da kuruldu. Şirket, 1983 yılından bu yana dünyanın en büyük endüstriyel tekstil makineleri üreticisi, Japon kökenli Juki'nin tek distribütörü olmasının yanı sıra Assyst Bullmer, Union Special, Maier, Meyer, Schönenberger gibi konfeksiyon makineleri sektöründe dünya markası olmuş yirmiyi aşkın markayı Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerinde temsil etmekte ve anahtar teslim tesisler kurmaktadır. 

Astaş Gayrimenkul'ün sektöre ilk yatırımları 2000 yılından itibaren başladı. 2003/4 yılında Astoria, 2006 yılında Bellevue Residences ve 2007 yılında da Maçka Residences'ın bulunduğu arsalar satın alınarak markalı, lüks ve niş çalışmalar gerçekleştirilerek üst segmente hitap eden ofis, AVM ve markalı rezidanslar olarak hayata geçirildi. Astoria 2007, Bellevue 2008 yılı sonunda hizmete açıldı. Mart 2012 de ise, Maçka Residences'in inşaatının bitirilmesi planlanmaktadır.

Astaş Gayrimenkul, yüzyılı aşkın bir süredir hizmet veren Kempinski ve dünyanın en büyük moda markalarından olan Giorgio Armani'ye ait Armani/Casa ile yıldızlar üstü proje gerçekleştiren Türkiye'deki tek firma olma özelliği taşıyor. Böylece, Astaş Gayrimenkul, Türkiye'de Kempinski ile residans hizmeti ve Armani/Casa ile de üçüncü ve en büyük yatırımını gerçekleştirerek bir ilke daha imza atmış oluyor. Astaş Gayrimenkul, önümüzdeki dönemlerde de markalı ve lüks rezidans, ofis, otel ve niş gayrimenkul yatırımlarıyla üst segmente hizmet vermeye devam edecek. Astaş Gayrimenkul, önümüzdeki 5 yıl içerisinde dünyaca ünlü markalarla işbirliği çerçevesinde toplam da 10 projeye ulaşmayı hedef koydu.

0212 215 30 55
www.mackaresidences.com

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Metrekaresi 16 bin $'dan satılacak
Vedat Aşçı, SSK'dan aldığı araziye İtalyan Armani Casa ile birlikte 300 milyon dolara Maçka Residences'ı yapacak

Astaş Gayrimenkul'ün sahibi Vedat Aşçı, 4 yıl önce 41 milyon TL'ye SSK'dan ihaleyle aldığı Maçka'daki arazi üzerine Armani Group bünyesindeki Armani Casa ile rezidans yapacak. Maçka Residences, Interior Design by Armani Casa adını taşıyacak proje 7 bin 500 metrekarelik arsa üzerine 12, 14 ve 14'er katlı 3 bloktan oluşacak. Astaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, toplam 170 rezidansın yer alacağı projedeki dairelerin metrekare fiyatının 10 ile 16 bin dolar arasında değişeceğini söyledi. Daireler 77 metrekareden başlayıp 500 metrekareye kadar çıkacak. Aşcı, Mart 2012'de tamamlanacak projenin arazi fiyatı dahil bedelinin 300 milyon doları bulacağını söyledi. Projede 2 bin kişiye istihdam olanağı sağlanacak.

VALİZLERİNİ ALIP GELECEKLER
Rezidansların iç dekorasyonunu Armani Casa yapacak. Dış mimarisini ise mimar Sinan Kafadar tasarlayacak. Dekorasyonlu 20 dairede ipek perdeden bornoza kadar tüm detayların yer alacağını kaydeden Aşcı, "Özellikle yabancıları düşünerek bunu tasarladık. İnsanlar sadece valizlerini alarak aynı otele geliyorlarmış gibi evlerine yerleşebilecekler" dedi.

Armani Çeşme ve Bodrum'a bakıyor
26.05.2010 EMLAK projelerinde iç tasarım hizmeti veren Armani'nin Maçka Residences projesi tamamlanana kadar İstanbul'da başka projede yer almayacağı öğrenildi. Grubun Türkiye'nin diğer bölgelerindeki prestij projelerine de ilgi gösterdiği özellikle de Bodrum ve Çeşme bölgeleriyle ilgilendiği biliniyor. Aşcı'nın da bu bölgelerde proje baktığı biliniyor.
Sabah

Maçka'ya lüksü zorlayan rezidans geliyor
Giorgio Armani'nin sanatsal yönlendirmesini yaptığı Armani/Casa ve Astaş Gayrimenkul'ün ortak projesi olan Maçka Recidences için ilk adım atıldı. Kempinski'nin işleteceği rezidans, özellikle beş yıldızlı otel hizmeti ile iddialı

Astaş  Gayrimenkul ve Giorgio Armani'nin sanatsal yönlendirmesi altında olan Armani/Casa'nın ortak projeleri ‘Maçka Residences  dün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Yaklaşık 300 milyon dolar değerinde olan proje, Astaş Gayrimenkul'e ait olan Maçka'daki arsanın toplam 7 bin metrekarelik bölümünde 14, 13 ve 12 katlı üç bloktan oluşuyor. Projedeki konut sayısı 170 olarak belirlendi.

60 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Maçka Residences, beklentileri yüksek müşterilere hizmet vermek için giriş katında yer alan seçkin tasarımcılar, güzellik merkezleri, diyetisyenler, modacılar ve gurme marketten oluşan 42 özel mekanla da dikkat çekiyor. Projenin bir diğer özelliği de bu alanda 150 yılı aşan tecrübeye sahip olan Kempinski S.A.'nın işletecek olması.  Maçka Residences, Kempinski'nin Astaş ile üçüncü işbirliği olacak. Kuruluş, daha önce de Astaş Gayrimenkul'ün Astoria ve Bellevue isimli rezidans projelerinin işletmeciliğini üstlenmişti.

‘2 bin  kişiye iş sağlayacağız'
Astaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, toplantıda, diğer yatırımlarında olduğu gibi dünya çapındaki ilişki ve tecrübelerinden gelen güçle dünyanın en güzel binalarını yaratmak için önde gelen uluslararası markalarını kendilerine katılmaları için davet etmeye karar verdiklerine dikkat çekti.
Kempinski S.A.'yı bu doğrultudaki işbirliği örneklerinden biri olarak gösteren Aşçı,  2012 yılının  başlarında bitirmeyi planladıkları projeyle doğrudan 2 bin kişiye iş sağlamanın yanında 10 bin kişiye de dolaylı olarak iş yaratmış olacaklarını vurguladı.

METREKARE FİYATI 16 BİN DOLAR
170 konutluk Maçka Residence'da daire çeşitliliği oldukça yüksek tutuldu. Projede alanları 70- 77- 135- 141- 202 -232- 435- 500 metrekare olan daireler bulunuyor. Daire tipleri ise 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve penthouse olmak üzere 10 farklı tipte tasarlandı.  Projede metrekare fiyatı ise 10 bin ile 16 bin dolar aralığında değişiyor.

MAÇKA RESİDENCES'İN 4 ÖZELLİĞİ
BOĞAZ MANZARASI: Tam adıyla Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Boğaz, Adalar ve Sarayburnu'nu gören manzarasıyla oldukça iddialı.
ARMANİ  CASA TASARIMI: Giorgio Armani'nin sanatsal yönlendirmesini yaptığı Armani/Casa,  lobilerin, ortak alanların, banyo ve mutfakların yanı sıra bazı dairelerinin tasarım ve inşasını gerçekleştirecek.
Mutfaktan parkeye, vitrifiyeden armatüre, tekstilden mobilyaya tüm detaylar Armani/Casa tasarımı olan projede stüdyo ve bazı diğer daireler, Armani/Casa tasarımı mobilyalar ile full dekorasyonlu olarak satışa sunuluyor.
MİMARİ VE ÇEVREYE DUYARLI TASARIM: Projenin iddialı olduğu bir diğer alan ise özel tasarlanmış rezidans girişleri ve tavan yüksekliği sekiz metre olan lobiler. Projede tüm rezidanslarda zeminden tavana kadar uzanan geniş cam cepheler bulunuyor. Çevreye duyarlı olan binalar, enerji tasarrufu sağlayan ve hayatı kolaylaştıran akıllı otomasyon sistemleri ile donatılıyor.
SOSYAL DONATILAR VE HİZMETLER: Maçka Residences'in dikkat çekici noktalarından biri de sosyal donatıları. Tam gün güneş alan özel tasarımlı güneşlenme terasları, yaklaşık 5 bin metrekare üzerine kurulu Uzakdoğu esintileriyle tasarlanmış spa ve fitness alanı olan Luxury Fitness Maçka ve üç havuz bunlardan bazıları. Kempinski'nin işletmesini yapacağı rezidansda otel, uçak, restaurant, konser bileti rezervasyonları, limuzin, tekne gibi araçlarya ulaşım ve transferleri sağlayacak konsiyerjin yanı sıra valet parking, oda temizliği, kahvaltı servisi, Business Center, çamaşır, aşçı ve garson, evcil hayvan-bahçıvan ve çiçek bakımı, ev içi teknik bakım ve onarım desteği, IT destek ve parti-davet organizasyonu bulunacak.
Ebru Duman

Yeni proje ile 2000 kişiye iş
Astaş ve Armani/Casa tarafından gerçekleştirilen ‘Maçka Residences', 7 bin metrekarede 3 binadan oluşacak. Boğaz, Adalar ve Sarayburnu manzarasının bulunacağı proje, Armani/Casa ortaklığı sayesinde uluslararası boyut kazandı. Astaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Taşçı, projeyi 2012'nin başında bitirmeyi planladıklarını belirterek, “Proje sayesinde doğrudan 2000 kişiye, dolaylı olarak 10 bin kişiye iş sağlamış olacağız” dedi.
Türkiye


Geri Dön