02 / 05 / 2024

Maddi yardım yapan kurum ve kuruluşlar hangileridir 2022?

Maddi yardım yapan kurum ve kuruluşlar hangileridir 2022?

Maddi yardım yapan kurum ve kuruluşlar vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. İşte merak edilen detaylar!



Dar gelirli ve muhtaçlık sınırının altında aylık kazancı olan kişiler, derneklere ve vakıflara yardım başvurularında bulunabiliyorlar.

MADDİ YARDIM YAPAN DERNEKLER HANGİLERİDİR?

Ülkemizde dar gelirli ve muhtaç kişilere para yardımı yapan, ihtiyaç sahibi vatandaşlara pek çok yardım kuruluşu bulunmaktadır. İşte onlardan en önemli olanlar şu şekildedir;

  • Ortaokul, lise ve üniversite eğitiminde başarı gösteren ama ailesinin maddi gücü olmayan öğrencilere karşılıksız burs desteği sunan Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği; muhtaç kişilere ise bir miktar para yardımı yapmaktadır.
  • Günümüze kadar binlerce muhtaç kişilerin yardımına koşan Türkiye Yardım Sevenler Derneği; 131 adet şubesi ile ülkemizin her karışında, tüm bölgelerinde faaliyetlerine uzun bir süredir devam ediyor.
  • 2001 yılında yoksul ve muhtaç vatandaşlarımıza umut olmak adına kurulan Dost Eli Derneği; ülkemizdeki Gıda Bankacılığı Sistemi’ni ilk kez hayata geçiren kurum olma özelliği taşıyor.
  • Kurulduğu günden bu güne kadar birçok yardım projesine imza atan Vuslat Derneği; online sitesi üzerinden hayırsever vatandaşların yardımları da alınmaktadır.
  • Nakdi yardım ve gıda yardımı denildiğinde ülkemizde akla ilk gelen derneklerden biri olan İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de yardımlarına başvurabileceğiniz dernekler listemizde yer alıyor.
  • Nakit yardım ve gıda yardımı denildiğinde ülkemizde akla ilk gelen derneklerden biri olan İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de yardımlarına başvurabilirsiniz. İşte o derneklerden bazıları.

PARA YARDIMI YAPAN VAKIFLAR VAR MI?

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı; 1992 yılından bu yana uluslararası platformda yoksul ve muhtaçlara, özellikle Afrika ülkelerine yardımcı olmaya devam ediyor.

Kimsesi olmayan, annesiz ve babasız sokak çocuklarının eğitim alabilmelerine ve ileride meslek sahibi olmalarına olanak tanıyan Türkiye Sokak Çocukları Vakfı; bu çocuklara güzel ve yaşanılası bir yaşam vermeye çalışıyor.

Bekçilerin maaşı ne kadar? Bekçilerin ikramiyesi var mı?

ING Bank promosyon 2022 ne kadar?

12 kg mutfak tüpü kaç TL 2022? Şişman tüp ne kadar 2022?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön