30 / 04 / 2024

Madencilik sektörü hedefi belirledi: Yılda 100 ton altın!

Madencilik sektörü hedefi belirledi: Yılda 100 ton altın!

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, "Madencilik sektörü için 15 milyar dolar ihracat ve 100 ton altın üretim hedefi artık bir hayal değil" dedi.



Orta Vadeli Program'ın (OVP) yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik politikalarının önemli olduğunu belirten Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, “Hükümetin madencilik yatırımlarını destekleyen bu proğramı ile sektörde 15 milyar dolarlık ihracatı yakalayabiliriz. 100 ton altın üretimi gerçekçi bir hedef olarak görünüyor” ifadesini kullandı.

Tüm sektörlerde bir üretim atılımı yapmanın itici gücünün madencilik sektöründe yapılan üretim olacağına dikkat çeken Emiroğlu, şunları söyledi: "Bu amaç için yatırım ortamını iyileştirerek madencilik sektörünün daha hızlı gelişmesini temin etmeliyiz. Ülkemizde madencilik sektörünün gelişmesi madenleri ham madde olarak kullanan sanayimizin çarklarının hızla dönmesini sağlarken, bizlere de ihracat rekorları kırdırıp, cari açığın azalmasına önemli bir destek verecektir. Madencilik sektörü için 15 milyar dolar ihracat ve 100 ton altın üretim hedefi artık bir hayal değildir. Anadolu toprakları bu kaynağı bağrında bulundurmaktadır. Ülkemiz bunu yapacak insan potansiyeline, bilgi, deneyim, kaynak ve imkanlara sahiptir."

Dunya.com’daki habere göre Türkiye madencilik sektörü olarak diğer bağlı sektörlerle birlikte ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 40 milyar dolarlık katkı verdiklerini belirten Emiroğlu, "OVP'de sürdürülebilir madencilik politikalarına dikkat çekilmesi bugüne kadar yaptığımız çalışmaları çok daha değerli hale getiriyor. Sürdürülebilir madencilik konusunda kamu otoritesinin atacağı adımların en büyük destekçisi biz olacağız" ifadesini kullandı.

Madencilik sektörü hedefi belirledi: Yılda 100 ton altın!

KRİTİK MADENLER İTİCİ GÜÇ

Dünyada bilinen 90 çeşit maden ve mineralin yaklaşık 80'inin Türkiye’de olduğunu ve bunlardan 60'ının ülkede üretildiğini belirten Emiroğlu, "Maden çeşitliliği açısından zengin bir ülke olarak geleceğimizde fark yaratma potansiyeline sahibiz. Sanayilerimizin ham maddesini oluşturan madenler ülke ekonomimizin de itici gücünü oluşturuyor. Hem dünyada hem ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarına ve elektrikli otomobillere hızlı yönelim, madencilik sektörünün önemini daha da artırdı. 2040'a gelindiğinde küresel otomobil pazarının yüzde 58'ini elektrikli araçların oluşturması planlanıyor. Elektrikli otomobiller için de madenler çok önemli zira bu araçlarda çok daha fazla madene ihtiyaç duyuluyor” şeklinde konuştu.

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön