29 / 04 / 2024

Hedef belirlendi! Yılda 100 ton altın

Hedef belirlendi! Yılda 100 ton altın

İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Esen, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında 12 yılda yaklaşık 120 ton altın toplandığını, hedeflerinin bunu yıllık 100 tona çıkarmak olduğunu ifade etti.



Türkiye’de bir yandan yer altındaki değerli madenler gün yüzüne çıkarılırken diğer yandan yastıkaltındaki altınlar ekonomiye kazandırılmakta. İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ayşen Esen, bu kapsamda yıllık 100 ton yastıkaltındaki altını ekonomiye kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti. İAR olarak bu alanda 12 yıldır çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Esen, Hazine ve Maliye Bakanlığı iş birliğiyle Kuyumcu Altın Değerleme Sistemini (KAD-SİS) hayata geçirdiklerini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön