23 / 12 / 2024

Mektebim Okulları kampüs sayısını 4 yılda 100'e çıkarmayı hedefliyor!

Mektebim Okulları kampüs sayısını 4 yılda 100'e çıkarmayı hedefliyor!

Özel okul sektörünün önümüzdeki yıllarda hızlıca büyüyeceğini belirten Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko “35 olan kampüs sayımızı 4 yılda 100’e çıkarmayı hedefliyoruz.



Mektebim Okulları, eğitim alanındaki yatırımlarını sürdürüyor. 5 yıldır eğitim sektöründe hizmet veren Mektebim Okulları, Türkiye genelinde 35 kampüste 15 bin öğrenci ve 2 bin 500 çalışanıyla eğitim faaliyeti yürütüyor. Eğitim sektöründeki ilk yatırımını 2006'da yaptıklarına dikkat çeken Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, yatırım planlarını Yeni Şafak'a anlattı.

1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

İki yıl içinde Trabzon, Samsun, Antalya, Bursa ve Eskişehir'de yeni kampüsler açacaklarını ve 4 yılda 100 kampüse çıkmayı istediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, “Önceliğimiz ülkemizde büyümek istiyoruz. 1 milyar dolarlık bir yatırım planlıyoruz. Aynı zamanda diğer okullara da hizmet verebileceğimiz yayınevi projemizi de hayata geçirmeyi istiyoruz” dedi.

YURT DIŞINDA ŞUBE İSTANBUL'DA ÜNİVERSİTE

Yurtdışı projeleri olduğunu belirten Kalko, “İki yıl içinde Londra ve Dubai'de okul açacağız. Yurt dışında bir Türk eğitim markasını hedefliyoruz, 2017 yılı planlarımız içinde mutlaka yurt dışında şube açmak var. Yani iki yıl içinde Londra ve Dubai'de okul açmak istiyoruz” bilgisi paylaştı. Kalko, İstanbul'da özel bir üniversite kurmak için hazırlıklara başladıklarını da belirtti.

KDV ORANLARI YÜZDE 1'E DÜŞMELİ

Eğitimin son iki yıldır devlet teşviki sayesinde önü açık bir sektör haline geldiğinin altını çizen Kalko, şunları kaydetti: “Özel eğitim sektörünün önümüzdeki yıllarda yüzde 5 büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Özel okulların payı da yüzde 5'lere gelecek. Biz de eğitimden kazandığını eğitime yatırmak için yola çıkıyoruz. Şu anda yatırım teşviklerinin olması okul yatırımı için yeterli. Ancak yatırımcı olarak KDV oranlarının düşürülmesini bekliyoruz. Ekmek zorunlu bir gıdadır. KDV'si yüzde 1'dir. Eğitim de zorunludur. KDV'si yüzde 8'dir. Eğitim girişimcisi olarak KDV oranlarının 1'e düşürülmesini talep ediyoruz” dedi.


Yabancı sermaye sektörü büyütür

Yabancı sermayenin özel okul sektörünün daha da büyümesine katkı yapacağını da belirten Ümit Kalko, şunları kaydetti: “Yabancı sermayenin özel okullara yatırım yapması şu anki kanunlara göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilmiyor. bizim de bir yabancı ortağımız vardı. Yasal düzenleme nedeniyle bu ortaklık yapısı değişti. Ancak yabancı ortaklara asla soğuk bakmıyorum. Yabancı ortaklıklarda, yatırım yaptıkları okulların müfredatlarına müdahil olmuyorlar, çünkü mevzuat buna müsaade etmiyoruz.”


Yeni Şafak




Bu haber Günebakış Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



EĞİTİM alanındaki yatırımlarını sürdüren Mektebim Okulları, iki yıl içinde Trabzon, Samsun, Antalya, Bursa ve Eskişehir'de yeni kampüsler açmayı planlıyor.  4 yılda 100 kampüse çıkmayı istediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, “Önceliğimiz ülkemizde büyümek istiyoruz. 1 milyar dolarlık bir yatırım planlıyoruz. Aynı zamanda diğer okullara da hizmet verebileceğimiz yayınevi projemizi de hayata geçirmeyi istiyoruz” dedi. 5 yıldır eğitim sektöründe hizmet veren Mektebim Okulları, Türkiye genelinde 35 kampüste 15 bin öğrenci ve 2 bin 500 çalışanıyla eğitim faaliyeti yürütüyor. Eğitim sektöründeki ilk yatırımını 2006'da yaptıklarına dikkat çeken Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, yatırım planlarını Yeni Şafak'a anlattı. Yurtdışı projeleri olduğunu belirten Kalko, “İki yıl içinde Londra ve Dubai'de okul açacağız. Yurt dışında bir Türk eğitim markasını hedefliyoruz, 2017 yılı planlarımız içinde mutlaka yurt dışında şube açmak var. Yani iki yıl içinde Londra ve Dubai'de okul açmak istiyoruz” bilgisi paylaştı. Kalko, İstanbul'da özel bir üniversite kurmak için hazırlıklara başladıklarını da belirtti. Eğitimin son iki yıldır devlet teşviki sayesinde önü açık bir sektör haline geldiğinin altını çizen Kalko, şunları kaydetti: “Özel eğitim sektörünün önümüzdeki yıllarda yüzde 5 büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Özel okulların payı da yüzde 5'lere gelecek. Biz de eğitimden kazandığını eğitime yatırmak için yola çıkıyoruz. Şu anda yatırım teşviklerinin olması okul yatırımı için yeterli. Ancak yatırımcı olarak KDV oranlarının düşürülmesini bekliyoruz. Ekmek zorunlu bir gıdadır. KDV'si yüzde 1'dir. Eğitim de zorunludur. KDV'si yüzde 8'dir. Eğitim girişimcisi olarak KDV oranlarının 1'e düşürülmesini talep ediyoruz” dedi.


Günebakış


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Mektebim Okulları'nın sahibi Kalko, 4 yılda 100 kampusa ulaşarak istihdamı 15 bin kişiye çıkaracaklarını açıkladı. Kalko, şehir üniversitesi kurup, Dubai ve Türk Cumhuriyetleri'nde kolej açacaklarını söyledi


Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, 4 yılda 100 kampus, 100 bin öğrenciye ulaşacaklarını açıkladı. Bu büyümeyle halen 2 bin olan istihdam sayısını 15 bine çıkaracaklarını anlatan Kalko, yurtdışına açılacaklarını bildirdi. 


CEMAAT BOŞLUĞU 

Türk eğitim markasının bayrağını yurtdışında dalgalandırmak istediklerini anlatan Kalko, "Cemaat okullarının kapanmasıyla özellikle Türk Cumhuriyetleri'nde boşluk oluştu. Yanlış anlaşılmasın, biz cemaatin muadili değiliz ama yurtdışında hem Türkçe'yi yaşatmak hem de Türk markasının dalgalanmasını istiyoruz. Dubai ve Türk Cumhuriyetleri'ne odaklandık. Oralarda ciddi bir pazar var. Ardından Avrupa'da da okul açacağız. 2 yıl sonra hem üniversite hem de yurtdışı okul projelerimiz için düğmeye basacağıız" diye konuştu. Kalko, 2 yıl sonra şehir üniversitesi kurmayı planladıklarını da belirtti. 


KDV DÜŞERSE % 7 İNER 

Doğu ve Güneydoğu'da paydaşlarla iş yaptıklarını söyleyen Kalko, "Diyarbakır ve Batman'da franchise veriyoruz. Önümüzdeki yıl başlarız" mesajı verdi. Kalko, eğitimde KDV'nin yüzde 8 olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Ekmek nasıl zorunluysa, eğitim de zorunlu, adı üstünde. Burada KDV yüzde 1'e çekilirse, özel okul fiyatlarında yüzde 7'lik bir indirim olur. Bu konuda taleplerimizi bakanlığa ilettik." Devlet okullarının bulunduğu değerli arazilere dikkat çeken Kalko, "Devlet kıymetli arazilerdeki okulları taşıyarak milyarlarca dolarlık kaynak yaratabilir" dedi. 


TEŞVİKLER SEKTÖRÜ 5 KAT BÜYÜTÜR

Özel okullar için öğrenci başına verilen teşviklerin sektörü büyütmeye başladığını söyleyen Kalko, "Özel okullara verilen teşviklerin sektörü 5 kat büyüteceği öngörülüyor. Şu anda özel okullaşma oranı yüzde 5. Bunun yüzde 25'e çıkması bekleniyor. Bizde yüzde 25 oranında devlet teşvikinden faydalanan öğrenciler var" dedi. Mektebim Okulları'nı 2012'de kurduklarını, sektöre hızlı bir giriş yaptıklarını anlatan Kalko, "İlk açıldığımız yıla göre 100 kat büyüdük. Sektörde 3'üncü büyük eğitim kurumu zinciriyiz. Hedefimiz birincilik. Genç ve yıpranmamış bir markayız. Eğitim dışında işimiz yok. Buradan kazanıp buraya yatırıyoruz. Okullarımızda kayıt yenileme oranı yüzde 91. Bu oran Türkiye ortalamasında 60-70 bandında" diye konuştu. 


KİRA VE ARSA MALİYETİ ŞİŞİRİLMİŞ DURUMDA

Arsa maliyetlerinin yüksek olduğundan yakınan Kalko, "Yeni okul açma yeri bulmak zor. Özel okul imarlı arsalar tabir yerindeyse tutanın elinde kalıyor. Özel okul gayrimenkullerindeki şişirilmiş fiyatların birkaç yıl sonra düşeceğini düşünüyorum. En önemli gider kalemimiz, kira ve arsa. Burada düşüş olursa eğitimin fiyatı da ucuzlar. İstanbul'da bölgeye göre metrekare kira fiyatı 10 ila 50 TL" dedi. 


35 KAMPUSU 15 BİN ÖĞRENCİSİ VAR

Mektebim Okulları'nın Balıkesir'den İzmir'e, Tekirdağ'dan  Adana  ve İstanbul'a kadar birçok ilde 35 kampusu bulunuyor. Halen 15 bin öğrenci Mektebim'de eğitim alıyor.


Sabah


Geri Dön