14 / 05 / 2024

Hedef belirlendi! Yılda 100 ton altın

Hedef belirlendi! Yılda 100 ton altın

İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Esen, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında 12 yılda yaklaşık 120 ton altın toplandığını, hedeflerinin bunu yıllık 100 tona çıkarmak olduğunu ifade etti.



Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; ayrıca bir adım ileri giderek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Fiziki Altın Tasarruf Sistemi (FATSİ) ile iş birliğine gittiklerini dile getiren Esen “KADSİS projesi kendisini kanıtladı. 2 yılda tek bir müşteriden şikâyet gelmedi. Bizim amacımız reklam yapmak değil tanıtım yapmak, çünkü biz ürün satmamaktayız. Biz halka bir hizmet sunmaktayız. Halkın sistemi doğru anlamasını sağlamak için çalışmaktayız. Yastıkaltındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla yapılan altın bankacılığı çalışmaları kapsamında 12 yılda yaklaşık 120 ton altın toplanıyor. Bu çalışmalar devam ettikçe ve net bir şekilde bilgi aktarıldıkça bu yıl 10 ton toplanır, sonra 30 ton, sonra 100 ton. Hedefimiz yıllık 100 tona yükselebilmek” dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön