02 / 10 / 2024

Madımak Otelinin tabelaları indirildi!

Madımak Otelinin tabelaları indirildi!

Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 5 milyon 601 bin 225 lira 10 kuruş bedelle kamulaştırılmasına karar verdiği Madımak Oteli’nde, boşaltma işlemleri tamamlandıktan sonra binanın dış cephesinde bulunan tabelalar da sabah erkensaatlerde kaldırı




Sivas İl Özel İdaresi’ne devredilen Madımak Oteli’nin tabelaları da indirildi.

Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 5 milyon 601 bin 225 lira 10 kuruş bedelle kamulaştırılmasına karar verdiği Madımak Oteli’nde, boşaltma işlemleri tamamlandıktan sonra binanın dış cephesinde bulunan tabelalar da sabah erkensaatlerde kaldırıldı.

Bir süre önce otelin tapusunu alan İl Özel İdaresinin görevlileri ve bir reklam firması çalışanları tarafından ipler yardımıyla indirilen tabelalar otelin alt katındaki daha önce bir lokanta olarak faaliyet gösteren yere konuldu. Tabelaların indirilişi sırasında otelin işletmecisi Bener Öğütçü de hazır bulundu.

Basın mensuplarının sorusu üzerine üzüntü yaşadığını belirten Öğütçü,otelin tabelalarını kendilerine ait boş bir alanda saklayacaklarını söyledi. Öğütçü, elektrik, su borcu ödenerek, diğer işlemleri yaptırıldıktan sonra binayı önümüzdeki pazartesi günü İl Özel İdaresi’ne teslim etmeyi düşündüklerini belirtti.

Tabelaların indirilişi sırasında bölgede bir polis ekibi de hazır bulundu. Tabelaların kaldırılışını izleyen bazı vatandaşlar da bu olayı cep telefonlarıyla görüntüledi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

'Madımak' tarih oldu

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te 37 kişinin can verdiği Madımak Oteli'nin kamulaştırılmasının ardından dün de otelin tabelası indirildi. Madımak Oteli'nin kamulaştırma bedeliyle ilgili olarak taraflar arasında yaşanan anlaşmazlık üzerine açılan davanın 23 Kasım'da yapılan ikinci duruşmasında Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, otelin 5 milyon 501 bin 225 lira 10 kuruş bedelle kamulaştırılmasına karar vermişti. Kamulaştırmanın ardından gerekçeli kararın gönderilmesiyle birlikte, otelin dış cephesinde bulunan tabelalar Sivas İl Özel İdaresi görevlileri ve bir reklam firmasının çalışanları tarafından iplerle indirildi. Otelin dış cephesinden indirilen yaklaşık 10 metre uzunluğundaki tabela, daha önce otelin altında lokanta olarak faaliyet gösteren boş dükkana konuldu. Madımak Oteli'nin işletmecisi Bener Öğütçü, indirilen tabelaları kendisine ait boş bir alanda saklayacağını ifade eden Öğütçü, elektrik ve su borçlarını ödedikten sonra otelin anahtarını Sivas İl Özel İdaresi yetkililerine teslim etmeyi düşündüklerini söyledi. Tabelaların indirilişi sırasında bölgede bir polis ekibi de hazır bulundu.
Sabah/Mehmet YILDIZ


Geri Dön