16 / 05 / 2024

Madonna okul yaptırdı!

Madonna okul yaptırdı!

Madonna'nın fakir kız çocukları için yaptırdığı çevre dostu okul 2012'de açılacak



Popun divasının evlatlık oğlu David'in ülkesi Malavi'de Afrikalı fakir kız çocuklarının eğitimi için yaptırdığı çevre dostu okul 2012'de açılacak
Pop müziğinin kraliçesi Madonna'nın yoksul Afrika ülkesi Malavi'ye yaptıracağı kız okulunun projesi nihayet görücüye çıktı. Ünlü yıldızın, David isimli oğlunu evlat edindiği ülkenin başkenti Lilongwe'de okuma imkânı bulamayan kız çocukları için inşa ettireceği okul, ABD'li Studio MDA firması tarafından tasarlandı. Tümüyle çevre dostu malzemelerden inşa edilecek okul, enerjiyi binaların çatılarına kurulacak güneş panelleri ve okul çevresine kurulacak rüzgâr panelleri sayesinde sağlayacak. Okulda kullanılacak su ise arıtılarak daha sonra toprağın sulanması için değerlendirilecek.

15 MİLYON DOLAR HARCANACAK

46 hektarlık bir araziye kurulacak okulun içerisinde, 30 sınıfın yanı sıra, öğrenci ve personel yurtları, kütüphane ve spor salonları yer alacak. 450 öğrencinin eğitim göreceği okul 2012 yılında tamamlanacak ve yaklaşık 15 milyon dolara mal olacak. Okulun temeli ekimde atılmıştı.
Sabah

Geri Dön