Kira

Mağdur ev sahibi: Bizi bezdiren kiracılar tahliye edildikten ev bulamayacak!

Kiracıyla yaşadığı sorunları sık sık dile getiren 'Mağdur Ev Sahibi', X sosyal medya hesabından "Uyap Bilgilerinde Ev Sahibiyle Mahkemelik Olan Kiracıların Vay Haline" dedi ve kiralık ev bulamayacaklarını söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

2022 yılında kiracıların fahiş artışlara karşı korunması amacıyla kira artış oranına yüzde 25 zam sınırlaması getirildi. Söz konusu uygulama ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların büyümesine neden olurken, mağdur ev sahiplerini ortaya çıkardı. 

Ev sahipleri, yüzde 25 zam sınırı sebebiyle evlerinin rayiç bedellerden çok düşük rakamlarda kaldığını ileri sürüyor. Bu nedenle mağdur ev sahipleri, kiracılarının bedavaya oturduğunu belirtiyor. 

Bunların yanı sıra pek çok ev sahibi artık evlerini kiraya verirken, eski ev sahiplerini arayacaklarını belirtirken; evini yeniden kiraya vermeyi düşünmeyen ev sahiplerinin sayısı da artıyor.

Kiracıyla yaşadığı sorunları sık sık dile getiren 'Mağdur Ev Sahibi' isimli kullanıcı, https://x.com/MagdurEvSahibi0 X sosyal medya hesabından kiracılar ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Söz konusu paylaşımda "Ev Sahiplerini Bezdiren Kiracılar Tahliye Edildiklerinde Kiralayacak Ev Bulamayacaklar! Uyap Bilgilerinde Ev Sahibiyle Mahkemelik Olan Kiracıların Vay Haline! 

Aklınızca Ucuza Oturuyorum Nasıl Olsa Mahkeme Uzun Sürer Düşünceniz Sizlere Çok Pahalıya Patlayacaktır!" ifadeleri yer aldı. 

Peki ev sahipleri ve kiracılar bu durum ile ilgili neler söyledi? Mağdur ev sahiplerinin şikayetleri ve talepleri neler? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Ekonomist Mert Başaran, 'evimi satayım, faize koyayım' diyenleri uyardı: Evler çökecek satın diyenlere kanmayın! 

Ev sahipleri ve ev alacaklar dikkat! Son ödeme tarihi 31 Mayıs 2024...

Mağdur ev sahibinden kiracıya yüzde 25 çıkışı: Bu sizin fırsatçılığınız  kusura bakmayın!