Kira

Mağdur ev sahibi, CHP'li Ali Mahir Başarır'a seslendi: Ben ve benim gibi mağdurlar için tek kelime etmiyorsunuz!

Ev sahibi kiracı kavgalarının alevlendiği şu günlerde mağdur bir ev sahibinden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a eleştiri geldi. İşte mağdur ev sahibinin o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Ev sahibi ve kiracı kavgaları her geçen gün daha da alevlenirken, pek çok mağdur ev sahibi de seslerini sosyal medya hesapları üzerinden duyurmak istiyor.

Yüzde 25 zam sınırına takılan ve aldıkları düşük kira bedellerinin enflasyonun çok altında kaldığını söyleyen ev sahipleri yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesini istiyor. 

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken, mağdur bir ev sahibinden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a eleştiri geldi. 

Mağdur ev sahibi sosyal medya hesabı https://twitter.com/muzeyyenmom üzerinden yaptığı paylaşımda Ali Mahir Başarır'ın tahliye konusunda eksik bilgiye sahip olduğunu belirterek, "İktidarı geçtik artık, ama sürekli TV'lerde mağdurları, açlık sınırında yaşayanları düşündüğünüzü söylemenize rağmen, daha 1 gün bile ben ve benim gibi mağdurlar için tek kelime etmiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Mağdur ev sahibinin paylaşımı şu şekilde:

Sn. @alimahir, @ipekkozbey'in sorusuna  bambaşka bir cevap vermekle birlikte,
Tahliye davaları konusunda eksik bilgiye sahipsiniz!

-Yüzde 25 sınırlaması Temmuza kadar kontrat tarihi olanlar için 3. Kez  tekrarlanmış olacak.

-Milyonlarca tahliye davası maalesef dediğiniz gibi sonuçlanmadı, milyonlarca mağdur ev sahibi adalet kapılarında, adalet bekliyor.

-Mahkemeler en az 2 yıl, İSTİNAF a takılanlarsa 3 yıl daha ilaveyle ihtiyacı olan evlere kavuşmak için toplamda 5 sene bekliyor. Ölmez sağ kalırsak evimize geçeriz inşallah.

-Konuşmanızda bahsetmiş olduğunuz açlık sınırı altında yaşamaya çalışan insanlardan biri de benim! Ve benim gibi milyonlarca emekli ve zamanında bin bir zorlukla almış olduğu evinden kira geliriyle geçinen MAĞDUR EV SAHİPLERİ var. 

-İktidarı geçtik artık, ama sürekli TV'lerde mağdurları, açlık sınırında yaşayanları düşündüğünüzü söylemenize rağmen, daha 1 gün bile ben ve benim gibi mağdurlar için tek kelime etmiyorsunuz!!! 

-Evimizin olması bizi zengin yapmıyor. Ortada büyük bir haksızlık varken, kiracıların derdine düşmeniz nedeniyle bizleri unutuyorsunuz! Unuttuğunuz ise her kiracının 1 ev sahibi olduğu.

Her ev sahibi zengin, her kiracı da fakir ve zayıf değildir.

Kira gelirim yüzde 25 le açlık sınırı altında kaldı,
Emekli maaşımı da ekle yine kurtarmıyor.

EVİM VAR, DUVARLARINI MI YİYECEĞİM!

 

Mağdur ev sahibinin paylaşımına şu yorumlar geldi: