Kira

Mağdur ev sahibinden isyan: 3 yılda asgari ücret 2 bin 825 TL'den 17 bin TL'ye çıkarken, kiralar ortalama yüzde 70 arttı

Mağdur ev sahibi A. Vurucu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 3 senede asgari ücret 2 bin 825TL'den 17 bin TL'ye çıktığını ancak kiraların ortalama yüzde 70-75 arttığını söyledi.

 

 

Geçtiğimiz son iki yılın en çok konuşulan konuları arasında yer alan mülk sahibi ve kiracı kavgaları son sürat devam ederken, hem mal sahipleri hem de kiracılar yaşadıkları sıkıntıları anlatmaya devam ediyor.

Mülk sahiplerinin belini büken yüzde 25 zam sınırının bu ay itibarıyla son bulmasıyla birlikte mal sahibi kiracı anlaşmazlıklarının daha da artacağı kaydedilirken, mağdur bir ev sahibinden de çarpıcı zam açıklaması geldi.

A.Vurucu, sosyal medya hesabı https://x.com/a_vurucu07 üzerinden yaptığı paylaşımda Nesrin Tan isimli kullanıcının "Mesela depremden önce 1 şubat 2023 te mazot  22 liraydı 1 şubat 2024 te mazot 37 liraydı. 1 şubatta 4000 lira olan kira 1 şubat 2024 te neden 15 bin liraydı. Bütün evsahipleri aslında ne yaptıklarını biliyorlar" ifadelerini kullandığı paylaşımını alıntılayarak, 3 senede asgari ücret 2 bin 825TL'den 17 bin TL'ye çıktığını ancak kiraların ortalama yüzde 70-75 arttığını söyledi.

A. Vurucu'nun paylaşımı şu şekilde:

3 senede asgari ücret dahi 2 bin 825TL'den 17 bin liraya yükseldi. fakat yetmiyor! 
Her şeye 3 senede yüzde kaç Yüz zam gelirken eski kiracılı evlere  ortalama sadece 70-75 zam geldi. bu yüzden 5 sene önce bin liraya oturan bir kiracı şu an sadece 2 bine oturuyor!  Sen, yüzde 25 ve TÜİK enflasyonu nedeniyle evlerin bulunduğu bölgedeki  aidat parasının bile altında kalmış "kira" ücretlerinden bahsediyorsun. Algı çalışmanızı başka yerde deneyin...


A. Vurucu'nun paylaşımına şu yorum geldi:

 

1+1 evler elde kalıyor, satılmayı bekliyor! Emlak sektöründe kriz!

Yurt dışından ev almak isteyenler dikkat! İşte konut yatırımında gözde olan ülke ve şehirler!

Tapu devir işlemleri nasıl yapılır ve ücreti ne kadar?