02 / 05 / 2024

Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi'nin imar planı için çalışılıyor!

Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi'nin imar planı için çalışılıyor!

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planı çalışmalarına değindi. Özersay, İmar Planı hazır olana kadar, süreci bir emirname ile duraklatmayı planladıklarını söyledi. 



Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kıbrıs’ta gelinen süreçte, paylaşıma hazır bir modelde ısrar etmek yerine, işbirliği modellerinin geliştirilebileceğini söyledi.

Gündem Kıbrıs'ta yer alan habere göre Özersay, olası bir müzakere süreci ve iç meseleleri değerlendirdiği programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özersay, “Sayın Cumhurbaşkanı ile olması gerektiği gibi bir diyaloğumuz vardır, kendisini sürekli olarak bilgilendiriyorum, örtüştüğümüz konular olduğu gibi farklı düşündüğümüz konular da vardır” diye konuştu.

Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planı çalışmaları hakkında konuşan Özersay, İmar Planı hazır olana kadar, süreci bir emirname ile duraklatmayı planladıklarını söyledi. Özersay, İmar Planı’nın olmazsa olmazları olduğunu, emirnamenin ise kalıcı bir plana ulaşana kadar çevrenin talan edilmesini önlemek amacı taşıdığını ifade etti.


Geri Dön