27 / 04 / 2024

Mahkemeden dönen İzmir Körfez Geçişi Projesi yeniden gündemde: İki yaka birbirine bağlanacak!

Mahkemeden dönen İzmir Körfez Geçişi Projesi yeniden gündemde: İki yaka birbirine bağlanacak!

İzmirli vatandaşların merakla beklediği Körfez Geçişi Projesi yeniden gündeme geldi. Söz konusu proje tartışmalara neden olmuştu.



Merakla beklenen yerel seçimlere sayılı günler kala Cumhur İttifakı'nın  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ da İzmir projelerini kamuoyuna açıkladı.

İzmirlilerin merakla beklediği lansmanda kentsel dönüşüm, ulaşım, trafik ve körfezin temizliği ve etkin kullanımı başlıklarına yer verildi. İzmir'de hayata geçirilecek olan projeler arasında en dikkat çekenlerden bir tanesi de bir dönem İzmir’de tartışma yaratan İzmir Körfez Geçiş Projesi olmuştu.  Hamza Dağ yaptığı açıklamada seçilmesi durumunda projenin hayata geçirileceğini dile getirdi.

'İZMİR DÜNYA STANDARTLARINDA METROPOL ŞEHRE DÖNÜŞECEK' 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada merakla beklenen Körfez Geçişi ile beraber Ege'nin incisi İzmir’in dünya standartlarında bir metropol kente dönüşeceğini dile getiren Hamza Dağ “Kentimizin geleceğine yön verecek, İzmir Körfezi'ni bir uçtan bir uca en kısa biçimde birleştirecek olan vizyon projemiz; İzmir'in iki yakası birbirine bağlayan bir köprü ve tüp geçit projesidir. Körfezin her iki yakasını birbirine daha da yakınlaştıracak olan söz konusu bu proje, kentimizin de ulaşım ağını köklü bir biçimde dönüştürecek. İzmir Körfez Geçişi, yalnızca bir ulaşım projesi değil, ayrıca İzmir'in çehresini değiştirecek, kentimizi dünya standartlarında bir metropole dönüştürecek bir vizyon projesidir.” diye konuştu.

Mahkemeden dönen İzmir Körfez Geçişi Projesi yeniden gündemde: İki yaka birbirine bağlanacak!

'ISRARLI TALEPLER GELDİ' 


Açıklamasında söz konusu projenin 12,6 kilometre, gidiş geliş 3 şeritli yol, 6,9 kilometresi deniz geçişi olacak şekilde 4 bin 175 metre körfez deniz köprüsü ve yapay ada içereceğini dile getiren Hamza Dağ “ Söz konusu projeyle beraber hayata geçirilecek olan raylı sistem, her iki yakadaki raylı sistemlere entegre edilmiş olacak. Böylelikle İzmir'in ulaşım ağında entegre, verimli ve hızlı bir sistem oluşturulmuş olacak. İzmir Körfez Geçişi, “35 İzmir 35 Proje” kapsamında son başbakanımız Binali Yıldırım tarafından da duyurulmuştu." dedi. ifadelerini kullandı.


MAHKEME ÇED'İ İPTAL ETMİŞTİ 

İzmir Körfez Geçişi Projesi ilk olarak 2014'teki yerel seçimlerde AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın '35 İzmir, 35 Proje'si içindeydi. Binali Yıldırım seçilmese de söz konusu projenin hayata geçirilmesi için adım atılmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmesi planlanan (Otoyol ve Raylı Sistem Dahil) İzmir Körfez Geçişi projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 4 Nisan 2017 tarihinde ÇED olumlu kararı vermişti. Söz konusu bu karar, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, EGEÇEP, Doğa Derneği ve 85 vatandaş yürütmenin durdurulması ve projenin iptali için bir dava açmıştı. Açılan davalar sonucunda İzmir 3. İdare Mahkemesi de proje için iptal kararı vermişti.

 

Fenercioğlu'ndan Kıbrıs'a 3 bin konutluk dev proje! Costal Heaven projesi için start verildi!

EVSİAD: İkinci konuta vergi ev sahiplerine yapılacak bir darbedir!

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları 10 senenin dibini gördü: Türk zenginler de yurt dışına yöneldi!


Geri Dön