30 / 04 / 2024

Mahmut Arslan, Murat Ülkere ait bina ve araziyi aldı!

Mahmut Arslan, Murat Ülkere ait bina ve araziyi aldı!

Mahmut Arslan, benzin istasyon zinciri Full için aradığı ofisi, Davutpaşa’da buldu. Bugün iPhone uygulaması ile tüm gelişmelerden anında haberdar olun! Arslan, üniversiteden arkadaşı Murat Ülker’e ait bina ve araziyi



Mersinli Arbel Gıda’nın patronu Mahmut Arslan, ucuz benzin istasyon zinciri Full için aradığı merkez ofisi, Davutpaşa’da buldu. Boğaziçi Üniversitesi’nden arkadaşı Murat Ülker’e ait bina ve altındaki benzin istasyonunun arazisini 5.65 milyon dolara alan Arslan, “Arkadaş alışverişi yaptık. Arazi ve bina şimdiden 4-5 kat değerlendi” dedi

Satış eylülde gerçekleşti

Ülker markasının da içinde bulunduğu Yıldız Holding Başkanı Murat Ülker, hızlanan yeni ortaklık ve projeler için mülklerini satıyor. Baba Sabri Ülker’in kurduğu Davutpaşa’daki ana fabrikanın karşısında bulunan tarihi depoyu Tacir Ailesi’ne satan Murat Ülker’in, yine Davutpaşa’daki bir bina ile bu binanın alt mahallindeki benzin istasyonunun arazisini Arbel Gıda’nın patronu Mahmut Arslan’a sattığı ortaya çıktı. Alışverişi doğrulayan Mahmut Arslan, araziyi eylül ayında 5.65 milyon dolara aldıklarını açıkladı. Arslan, binayı Full’a merkez ofis yaptığını söyledi. Murat Ülker BUGÜN’e yaptığı açıklamada, şehir içindeki arazileri uygun teklif geldiğinde satacaklarını açıklamıştı.

Fiyatı 4-5 kat arttı

Binanın ön alt mahallindeki POAŞ’a ait benzin istasyonunu da sayıları 30’u geçen Full istasyonlarına dahil ettiğini belirten Arslan, “Çok iyi bir alışveriş oldu. Daha birkaç ay geçmeden bina ve arazinin değeri 4- 5 kat arttı” dedi. Bu değer artışının alışverişin ardından kat irtifa hakkını 5 yılla sınırlayan yasanın çıkmasından kaynaklandığını belirten Arslan, şunları söyledi:

“Ucuz benzin istasyonları zinciri Full şirketi için ileride değer kazanacak bölgelerde arazi veya üzerinde bulunan istasyonları satın alıyoruz. Ülker’in de bina ve arazisi, tercihlerimize uygundu. Fiyat konusunda anlaşma sağlayınca, harekete geçip satış bedelini nakit ödedik.”Arslan, Ülker’le okul arkadaşlığını da anlattı. Kendisi, 1970’li yılların sonunda Boğaziçi Üniversitesi Makine Fakültesi’nde okurken, Ülker’in de İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde öğrenci olduğunu ifade etti.
Bugün/Perihan ÇAKIROĞLU


Geri Dön