08 / 07 / 2024

Mahmut Yılmaz: Arazi teşvikleri devam etmeli!

Mahmut Yılmaz: Arazi teşvikleri devam etmeli!

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve Organize Sanayi Bölgesi Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Mahmut Yılmaz ile görüştü. Görüşme bakanlıkta basına kapalı



 Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün,  Ankara  Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve Organize Sanayi Bölgesi Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Mahmut Yılmaz ile görüştü. Görüşme bakanlıkta basına kapalı olarak gerçekleşti. OSBÜK Başkanı Yılmaz, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Bakan Ergün ile OSBÜICün çalışmaları 2011 yılına ilişkin öngörüleri ve projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunduklarım, bunlardan bir tanesinin de 2011 içinde bir çevre zirvesi yapılması olduğunu söyledi. Görüşmede, daha önce kurmuş oldukları OSBÜK Doğal Gaz A.Ş. ile ilgili bilgi sunduklarım ifade eden Yılmaz, şirketin likit gaz ithalatıyla ilgili bir lisans aldığını anımsatarak, bu lisansın şu anda fiziki olarak kullanılamaz durumda olduğunu söyledi.

Buna ilişkin yönetmeliğin çok fazla pratikte kullanımının mümkün olmadığını ifade eden Yılmaz, Bakan Erğün'e bu yönetmelikte birtakım değişiklikler olması gerektiğini söylediklerini kaydetti. Yılmaz, Ergün'e 2011 yılı içinde gaz boru hattı kontrat devirlerine talip olduklarını ve bu devirlerde de mutlaka OSBÜK'ün değerlendirilmesi gerektiğini söylediklerini, Bakan Ergün'ün de bunu memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Bakan Ergün'ün bedelsiz arsa sürelerin dolmasıyla ilgili, bu konuda da yakında yasal düzenlemenin olacağını söylediğini belirten Yılmaz, buna taraftar olduğunu ve bu konuda çalışmaların yapıldığını Teşvik Kanunu veya başka bir kanunla bu konunun tekrar gündeme gelerek, Meclis tatile girmeden çıkacağını söylediğini ifade etti. ASÖ Başkanı Özdebir ve Yılmaz, Bakan Ergün'e OSB'lerin sorunlarını içeren 5 maddelik bir rapor sundu. Raporda yer alan sorunlar şöyle: "Kapalı alanı 2 bin metrekareden küçük Sanayi ve Ticaret Bakanlığından özel izin alanlar hariç, bütün sanayi tesislerinin OSB'lerde kurulmasının zorunhı veya cazip hale getirilmesi.

Ya|ancı için OSB'lerin cazibe merkezi haline getirilmesi amacı ile teşvik politikalannda OSB'ler adına pozitif ayrımcılık yapılması. OSB yatınmcılannm kullandığı elektrik, doğal gaz bedellerinin kamu yüklerinden arındırılması. OSB'lere lisanslı doğal gaz temin ve dağıtım yetkisinin verilmemesi. OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisine devam edilmesi."
Bugün


Geri Dön