07 / 05 / 2024

Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı'nda son dakika müjdesi!

Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı'nda son dakika müjdesi!

İstanbulluların merakla beklediği Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metrosu ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Peki Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir metro hattı ne zaman açılacak? İşte o metro hattında son durum...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Müdürlüğü'nden aldığımız bilgilere göre, Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı'ndaki hafriyat çalışmaları 6-7 aydır devam ediyor. 

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nda TBM makinelerinin tünel kazılarına başlaması için son aşama olan Tema Park İstasyonu'nun temel betonunun döküldüğünü belirtti.

İstanbul Raylı Sistemler müdürlüğünden aldığımız detaylara göre, çalışmaların hızlandığı söz konusu metro hattının eğer herhangi bir aksaklık çıkmazsa 2024 yılında hizmete açılması planlanıyor. 

Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı nda son dakika müjdesi!

1.5 MİLYON YOLCU TAŞIYACAK

Kabataş’a entegre edilecek olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun devamı olarak hayata geçirilen Esenyurt Metrosu tamamlandığında Kabataş’tan metroya binen bir vatandaş, Bahçeşehir ve Esenyurt’a kadar aktarma olmadan gidecek. Yine verilen detaylara göre, geçmiş dönemlerde ihalesi yapılmasına rağmen inşaatına hiç başlanmayan Mahmutbey-Esenyurt Metrosu, mevcut Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu’nun devamı olarak hayata geçiriliyor. 

İstanbul'un batısındaki 3.5 milyondan fazla nüfusa hizmet verecek olan toplamda 11 istasyonlu, 18 kilometre uzunluğa sahip hattın, ilk etapta 4 istasyonu ve 7 kilometrelik bölümü açılacak. Söz konusu metro hattının ilk etabının 2024 yılında açılması hedefleniyor. 


Geri Dön