05 / 05 / 2024

Maksut Serim kimdir?

Maksut Serim kimdir?

Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi Maksut Serim kimdir? Maksut Serim kaç yaşında? Maksut Serim daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte ayrıntılar...



Maksut Serim, Türkiye'nin önde gelen bankalarından biri olan Halkbank'ın yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. İzmit'te 1955 yılında doğan Serim, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Atılım Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü'nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Serim'in bankacılık kariyeri 1977 yılında Vakıfbank'ta memur olarak başlamış ve zamanla şef, amir, müdür yardımcısı, müdür ve genel müdür yardımcısı gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Daha sonra Başbakanlık bünyesinde Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ve Başbakanlık Başmüşavirliği görevlerini üstlenmiştir.

Maksut Serim, halen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevini de yürütmektedir. Türkiye Halk Bankası AŞ'de yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaya başlamıştır. Bu görevine 8 Haziran 2017 tarihinde başlamıştır.

Serim'in kariyeri boyunca görev aldığı kurumlar ve yürüttüğü görevlerle birlikte, bankacılık ve kamu yönetimi alanlarındaki bilgi ve deneyimleri ile öne çıkmaktadır. Kendisi aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev almış ve katkı sağlamıştır.


Geri Dön