Kira

Makul tedbirlerle evi kiraya vermek için şimdi doğru zaman mı? Ev sahipleri ve kiracılara son dakika uyarısı!  

Kiralık konut piyasasındaki son durum merak ediliyor. Ev sahiplerine ve kiracılara bir son dakika uyarısı geldi. Peki makul tedbirlerle evi kiraya vermek için şimdi doğru zaman mı?

2022'nin Haziran ayında konut kiraları için yüzde 25 zam sınırlaması uygulamaya alındı. Söz konusu uygulama ile ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar katlandı ve mahkemeler adete kira davaları ile doldu. 

Son günlerde sosyal medyada mağdur ev sahiplerinin paylaşımları sık sık gündeme geliyor. Ev sahipleri yaşadıkları sorunları ve mağduriyetleri sosyal medya üzerinden anlatarak yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Ancak ev sahipleri ve kiracıların dikkat etmesi gereken anonim hesaplar bulunuyor. Çünkü bu hesaplar, gerçek bile olmayabilecekleri gibi, ortalığı karıştırmak için birçok paylaşım yapıyor. 

Bunların yanı sıra, kiralık konut piyasasındaki son durum da merak ediliyor. Vatandaşlar ellerindeki evi kiraya vermek için doğru zamanda olunup olunmadığını merak ediyor. 

Barınma sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm önerileri sunmak için, 'Sorunları çözmenin ilk adımı onları görünür kılmaktır' mottosuyla yola çıkmış olan Kira Günlükleri isimli sayfa, https://x.com/kiragunlukleri X sosyal medya hesabından kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıkları ile ilgili bir açıklama yaptı. 

Söz konusu paylaşımda, bir başka kullanıcının yaptığı "Kontratlara 1 yıllık değil 6 aylık yazacaksınız ve tt alacaksınız 6 ay sonunda size noterden tt verecek her sene kaç sene oturtmak istiyorsanız sened emniyet sübabıdır arabası dedesinden kala tarlaya bile çökersiniz" açıklama alıntılandı ve şu ifadeler yer aldı:

"Covid’in başlangıcında, kiracılar uyarlama davası açarak 'Böyle hukuk düzeni olmaz' diyordu. Bugün ise ev sahipleri tespit davası açıyor ve aynı cümleyi onlar kuruyor. Zamanla bu süreç de sona erecek. Hatta, makul tedbirlerle şu an, ev kiraya vermek için en uygun dönemin geldiği bile söylenebilir.

Bununla birlikte, son dönemde ortaya çıkan bazı anonim hesaplar, agresif yorumlarla zaten gergin olan iletişimi koparma gayretindeler.

Bu durum, ev sahiplerinin yaşadığı mağduriyeti gölgede bırakarak, onlara karşı olumsuz bir bakış açısı gelişmesine neden oluyor.

Ne ev sahipleri ne de kiracılar, bu tür söylemlere itibar etmeyin."

Peki ev sahipleri ve kiracılar bu durum ile ilgili neler söyledi? Kira piyasası düzeliyor mu? İşte ayrıntılar...

Konutta metrekare fiyatı en pahalı 20 şehir belli oldu! Metrekare fiyatları 62 bin TL'yi aştı! 

Yatırımcılar dikkat! Uzmanı bu şehirde yüzde 100 kar sağlayabileceğiniz arazi bölgelerini açıkladı!

Mağdur ev sahibinden uzayan davalara çözüm çağrısı: Dava dosyaları diğer illere aktarılsın, 2-3 yıl beklemeyelim!