28 / 04 / 2024

Malatya İŞKUR İl Müdürlüğü binasının güçlendirme ihalesi mecliste!

Malatya İŞKUR İl Müdürlüğü binasının güçlendirme ihalesi mecliste!

Yüzde 50 çürük raporu olan Malatya İŞKUR İl Müdürlüğü binası için güçlendirme ihalesine çıkılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yüzde 50 çürük raporu olan Malatya İŞKUR İl Müdürlüğü binası için güçlendirme ihalesine çıkılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba, sorusunun Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Ağbaba, ''Malatya İŞKUR İl Müdürlüğü binası yüzde 50 çürük raporu olduğu gerekçesiyle boşaltılmış, kurum biri Çalışma Bölge Müdürlüğü’ne ait diğeri bir şahıstan kiralanan 2 ayrı binada 3 yılı aşkın süredir faaliyet göstermektedir.

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle daha önce yıkılıp yerine yeni bir bina yapılacağı açıklanan İŞKUR binasının yıkılmasından vazgeçildiği, binanın güçlendirme ihalesine çıkılacağı belirtilmektedir'' diye konuştu. 

Ağbaba, ''2018 yılı içerisinde Trabzon, Eskişehir, Çorum, Kütahya gibi şehirlerde İŞKUR'a yeni hizmet binaları yapılarak teslim edilmesine rağmen Malatya ilindeki İŞKUR binasının yıllardır atıl bir şekilde bekletilip, güçlendirme kararı alınması şaşkınlık yaratmaktadır'' ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba'nın soruları:

1-Malatya İŞKUR İl Müdürlüğü binası yüzde 50 çürük raporu olmasına rağmen güçlendirme ihalesine çıkılacağı doğru mudur?

2-Malatya’da zaman zaman yaşanılan depremlerde bugüne kadar can ve mal kayıpları yaşanmıştır. Deprem fay hattı üzerindeki bir şehirde yüzde 50 çürük olduğu belirtilen bir kamu binasının güçlendirilmesinin riskleri Bakanlığınız tarafından göze alınmış mıdır?

3-İŞKUR Malatya İl Müdürlüğü’nün 3 yılı aşkın süredir kiraladığı binaya ne kadar ödeme yapmıştır?

4-AKP Milletvekillerinin 2014 yılında yaptıkları açıklamalarda İŞKUR ile SGK'm bir arada olduğu yeni bir binanın temellerinin 2014 yılı içerisinde atılacağını belirtmelerine rağmen,aradan geçen 5 yılın ardından güçlendirme ihalesine çıkılıyor olması nasıl değerlendirilmektedir?

 


Geri Dön