02 / 05 / 2024

Malatya Pütürge'ye terminal inşa edilecek!

Malatya Pütürge'ye terminal inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Pütürge ilçesine yeni bir terminal inşa edecek.



 

Ulaşım alanında yaptığı yatırım ve uygulamalarda vatandaşlara güvenli, kaliteli ve konforlu ulaşım imkanları sunan Malatya Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.


Kırsal ilçelerde vatandaşların şehir merkezi ile kırsal mahallelere daha kontrollü, rahat ve güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için terminal inşa edilmesi hedefleniyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre bu kapsamda Malatya Pütürge için Büyükşehir Belediyesi tarafından Terminal Binası Projesi inşa edilecek.
 

İlçe merkezinde Kazancılar Caddesi üzerinde Söğüt Gevheri civarında 8 bin 800 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek olan Terminal Binası projesinin toplam inşaat alanı ise bin 766 metrekare.

 

Firmalar için 10 büro

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’ne bağlı Etüt Proje ve Keşif Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje, 2 bodrum ve 1 giriş kattan meydana geliyor.

 

743 metrekare oturum alanı bulunan proje içerisinde; 5’i otobüs, 5’i minibüs firmaları olmak üzere toplam 10 adet 45 metrekare büyüklüğünde büro, 140 metrekare büyüklüğünde genel bekleme salonu, bayanlar için 36 metrekare salon, 52 metrekare büyüklüğünde 4 adet dükkân, 218 metrekare lokanta, 133 metrekare giriş holü ile 24 metrekare idari birim yer alıyor.

 

 


Geri Dön