27 / 04 / 2024

Malatya Somuncu Baba Külliyesi 360 derece sanal tur ile tanıtılacak!

Malatya Somuncu Baba Külliyesi 360 derece sanal tur ile tanıtılacak!

İlçemizde tarihi ve turistik özelliğinin yanı sıra manevi atmosferi ve mimari yapısıyla her yıl yerli ve yabancı yüzbinlerce insanın ziyaret ettiği Somuncu Baba Külliyesi, artık sanal olarak da gezilebilecek.



Türkiye´nin önemli inanç merkezlerinden Somuncu Baba Külliyesi, 360 derece sanal tur ile tanıtılacak. Külliyenin tüm bölümlerini bir araya getiren 360 derece panoramik uygulama, gelip görme fırsatı bulamayanlar için sanal ortamda hizmet verecek.


Gazetemiz muhabirinin edindiği bilgiye göre, külliyenin bakım onarım ve ihyasını yürüten Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından ünlü fotoğraf sanatçıları Harun Şahin ve Kemal Uysal´a hazırlattırılan sanal tur sayesinde, yurdun ve dünyanın dört bir yanından bağlanan internet kullanıcıları, asıl adı Şeyh Hamid-i Veli olan külliye içerisinde türbesi bulunan Somuncu Baba Hazretleri´nin ve Darendeli mutasavvıf-Divan Şairi Osman Hulusi Efendi´nin kabrini ziyaret edebilecek. Ziyaretçiler aynı zamanda ilçenin tarihi, doğal ve kültürel alanları da gezme imkânı bulacak.


Uygulamaya www.hulusiefenpakfi.org.tr/sanaltur/ sitesinden erişilebilecek. Hizmete sunulan sanal tur içerisinde “Somuncu Baba Türbesi, Hulusi Efendi Haziresi,  Yeni Cami Bölümü, Ek Cami Bölümü, Külliye Avlusu, Balıklı Havuz, Taç Kapı, Hasbahçe, Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi, Hamidiye Çarşısı ve Kudret Havuzu” gibi bölümlere artık görsel olarak ulaşmak mümkün.


Uygulamanın girişinde bölümlerle ilgili kısa bilgilerin yer aldığı sanal tur, Adobe Flash desteği olan veya İOS işletim sistemine sahip tüm cihazlardan da gezilebilecek.


Darende Haber


Geri Dön