29 / 04 / 2024

Malatya Yeşilevler projesi altı katlı binalardan oluşacak

Malatya Yeşilevler projesi altı katlı binalardan oluşacak

Malatya Belediyesi Esenlik Limitet Şirketi Genel Müdürü Hacı Uğur Polat, "Yeşilevler yanına 6 katlı binalar şeklinde yeni siteler yapacağız" dedi



Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi olarak Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'nde yaptırılan Yeşilevler toplu konut çalışması hakkında da bilgi veren Hacı Uğur Polat, "15'er katlı binalar olmak üzere toplam bin 20 konutluk Yeşilevler projesi, Tulga Kışlası askeri hava alanına yüksek katlı binalar sorun çıkarıyor diye hukuki süreç başlatılmış. Hukuki süreç son noktalara geldi. Bu süreç sonuçlanırsa, muhtemelen 6 katlı binalar şeklinde yeni siteler yapacağız. Bununla ilgili hukuki süreci bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Uğur Polat, "Biz göreve geldikten sonra var olan çalışmaların daha verimli olması için sistemi aynı şekilde devam ettirdik. Abdullah Gül Parkı'nın işletmesini belediyeden aldık ve özel firmalara ihale ederek kiraya verdi. Geldiğimiz zaman market şube sayısı 12 idi, 17'ye çıkardık. 14 Mayıs'ta İnönü Üniversitesi'ne açacağımız şube ile market sayımız 18'e yükselecek" ifadelerini kullandı. Bu arada, Kernek Şelalesi tesislerinde lokanta işletmesini ihale ile karaya veren Esenlik Şirketi'nin, ihaleyi alan firmanın lokantayı işletmekten vazgeçmesi nedeniyle buradaki lokantayı tekrar kendisi işletmeye başladı.
Sabah Emlak


Geri Dön