Kent Haberleri

Malatya'da 400 yeni sosyal konutun temeli atıldı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'da, toplamda 400 sosyal konutun temeli atıldı.

Malatya'da 400 yeni sosyal konutun temeli atıldı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Çamurlu Mahallesi İnderesi bölgesinde gerçekleştirilen temel atma töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, "deprem değil bina öldürür" gerçeğine değinerek, sosyal konut projesi için Battalgazi Belediyesine teşekkürlerini sundu.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentin parmakla gösterilir hale gelmesi" hedefinden asla vazgeçmeyeceklerini kaydeden Malatya Valisi Ersin Yazıcı şunları dile getirdi: "Kentimizi yeniden imar ederken inşallah en başta belediyelerimiz olacak şekilde tabii ki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve devletin diğer kurumları, bu kenti en güzel biçimde imar edecek. Kentin kalbi olan ticari alanları, 24 binin üzerinde devam eden konutları, hepsini tamamlayarak çok kısa bir zamanda bu güzel, bu kadim kenti ayağa kaldıracağız. Kayısısıyla dünyada ismini duyuran fakat kentler yarışında bir kent olmanın, büyük bir kent olmanın, kaliteli bir kent olmanın diğer özelliklerini de vücudunda bulunduran Malatya, dünyadaki kentler yarışında yolculuğunu sürdürecek."

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu programda önemli açıklamalar yapan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 6 Şubat depremleri sonrasında 24 binden çok kalıcı konut ve köy evinin ihalesini gerçekleştirdiklerini kentin ticaret merkezinin ayağa kaldırılması için birinci kısmın ihalesinin yapıldığını dile getirdi.

Paylaşılan bilgilere göre AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca da atacakları temellerin, tarihinin belki de en zor dönemini yaşayan Malatya ilinin yeniden kalkınmasına, toparlanmasına vesile olmasını temenni etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de yaptığı açıklamasında devletin deprem konutlarının inşasını sürdürdüğünü kaydetti.

Yaptığı açıklamada yerel yönetimler olarak kendilerinin de çalışma yaptığına kaydeden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Uzun zamandır bu çalışmamızı başlatmıştık. Bugün eğer nasip olursa temelini de atmış olacağız. İnşallah tüm ekonomik girdileri belediye tarafından karşılanarak bugün burada, Çamurlu Mahallesi'nde toplamda 200 konutun temelini atacağız. Çevre yolunun altında da toplamda 200 sosyal konutun temelini atacağız. Burada özellikle asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde hak sahibi olamayan kiracılar ve konut alma imkanı olmayan vatandaşları konut sahibi yapmayı planlıyoruz." dedi.

Ankaralılara son dakika müjdesi! Ücretsiz Nostaljik Tramvay seferlere başladı! İşte nostaljik tramvay geçiş güzergahları

Başvuru yapanlara 2 bin 500 TL'lik yardım müjdesi! Bu paraları sakın kaçırmayın!

THY Emlak Konut GYO kura çekilişi 1+1, 2+1 ve 3+1 kura sonuçları açıklandı mı? Dev projeye başvuranlar dikkat!