09 / 01 / 2025

Malatya'da 500 kişi ev alma vaadiyle dolandırıldı!

Malatya'da 500 kişi ev alma vaadiyle dolandırıldı!

Malatya'da bir inşaat firması tarafından dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, avukatlarıyla birlikte adliyeye gitti ve suç duyurusunda bulundu.



2017'de ev alma hayaliyle inşaattan ev aldıklarını ve bir kısım parayı ödediklerini belirten vatandaşlar, mağdur olduklarını ve artık hiçbir inşaat firması yetkilisine ulaşamadıklarını dile getirdi. 

Doğru Haber'de yer alan habere göre; mağdurların avukatı Abdüssamet Gezercan, yaklaşık 500 mağdurun bulunduğunu ve bir evin yaklaşık 15 kişiye satıldığını dile getirerek mağduriyetlerin giderilmesi için sonuna kadar davanın takipçisi olacaklarını belirtt.  

"Yaklaşık 500 mağdurdan bahsedilmekte!"

Bir inşaat firmasının yaklaşık 500 kişiyi mağdur ettiğini kaydeden Avukat Abdüssamet Gezercan, "Bugün burada Alaca İnşaat tarafından mağdur edilen; hakları gasp edilen, dolandırılan mağdurların sesini Malatya'ya ve tüm Türkiye'ye duyurmak, dolandırıcıları ifşa etmek ve yeni mağdurların olmaması için toplanmış bulunmaktayız. Çok sayıda mağdur vardır ve yaklaşık 500 mağdurdan bahsediliyor. Biz yaklaşık 12 mağdurun avukatlığını yapıyoruz. Bu mağduriyetler daha artacak. Çünkü kimse dolandırıldığının farkında değil, evlerinin teslimini beklemekteler ama ancak bu olmayacak" açıklamasında bulundu.

"İnşaat firması isim değişikliğine giderek suçunu örtmeye çalışmıştır"

Avukat Gezercan, şunları kaydetti:

"Alaca İnşaat tarafından 2017 yılından itibaren yapılan tüm etaplarda sayısız mağduriyetler ortaya çıktı. Alaca İnşaat inşa ettiği tüm dairelerde çeşitli hilelerle çok sayıda mağdur ortaya çıkarmıştır. Bir daireyi birden fazla kişiye satmıştır. Tüm mağdurlar ev sahibi olma hayaliyle tüm iyi niyetleriyle temelden inşaata girmişlerdir. Bu istekle 2017 yıllarında Alaca İnşaata peşinatlar vererek 2019 tarihinde teslim edilecek dairelerle ilgili sözleşme imzalamışlardır. Daireleri teslim tarihinde alacaklarını düşünen mağdurlar aynı anda 10-15 kişiye satıldığını öğrenerek büyük şok yaşamışlardır. Bu durum karşısında dairenin teslimini veyahut verdikleri peşinatı geri istemişlerdir. Ancak cevap her zaman olumsuz olmuştur. Üstüne üstlük tehdide uğramışlardır. Bu durum apaçık bir şekilde dolandırıcılıktır. Mağdurlar maddi ve manevi olarak büyük zarara uğramışlardır. İnşaat firması ad değiştirerek, yeni şirketler kurarak suçuna kılıf örmeye çalışmıştır. Dolandırıcılık suçu nedeniyle suç duyurusunda bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Bu davanın takipçisi olacağız." dedi.

"Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tapu teslimiyle dairenin bedeli ödenmelidir"

Tüm mağdurların sesini duyurarak maddi manevi zararların giderilmesi ve dolandırıcıların cezasız kalmaması için sonuna kadar davanın takipçisi olacaklarına dikkat çeken Gezercan, "Tüm Türkiye'de yeni inşaat mağdurları ortaya çıkmasın, temelden inşaata girme mantığıyla vatandaşımız mağdur olmasın. Ancak ve ancak tapu teslimiyle dairenin bedeli ödenmelidir" uyarısını yaptı. 

"Altın borç alarak eve yatırım yaptık ancak resmen dolandırıldık"

Kurdukları paravan şirketlerle amaçlarının Malatyalıları dolandırmak olduğunu dile getiren Fadime Çelik, "2016'da Alaca İnşaat'a 100 bin lira verdik ve 2018'de teslim almak şartıyla ev aldık. 2018'de 'krizler var 2019'da teslim edelim.' dediler. Fakat yine evi teslim alamadık. Hiçbir şekilde bizi muhatap kabul etmediler. Altın borç ederek eve yatırım yaptık. O zaman verdiğim 100 lira bugün 500 lira olmuştur. Dolandırıldık resmen. Her biri bir tarafa kaçtı. Biri İstanbul'a, birisi İzmir'e. Herkese sesleniyorum; lütfen Alaca ismini duyunca kesinlikle yaklaşmayın. Bunlar gerçekten nitelikli dolandırıcılar. Bizi dolandırdılar. Bunu kabul etmiyoruz. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız" şeklinde konuştu. 

"İsimler farklı ancak dolandırıcılar aynı"

Mağdurlardan Dilara Varol ise "2015 yılından beri annemle birlikte bir eve girdik. O alt katını, ben üst katını aldım. Mahkeme yoluna gittik ama elimize geçen bir şey olmadı. Önlerimize setler koyaraktan bu zamana kadar geldik. Başka paravan şirketle olduklarından kim tarafından dolandırıldığınızı bilemiyorsunuz. Bu saatten sonra kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Şu an bile aynı daireyi 3-4 kişiye sataraktan halen aynı mağduriyetler devam ediyor. İsimler farklı ama dolandırıcılar aynı" dedi. 

"Paramı istediğim için bana tehdit mesajı atıldı"

Ev aldığı inşaat şirketi tarafından tehdit edildiğine vurgu yapan Hacı Bayram Gür, "60 bin TL peşinat alarak bize bir daire sözü verdiler. İnsanları dolandırmaktan başka yaptıkları bir şey yok. Şirketlerini başkalarının adlarına geçiriyorlar. Sürekli oyalama, yalan-dolan. Savcılarımız buna duyarsız kalmasın. Benim bildiğim kadarıyla Malatya'da 400 kadar dolandırılmış insan var. Geçenlerde, tapuyu vermek için birinden 100 bin lira daha almışlar, 150 bin lira daha istiyorlar ki, inşaatı bitirip versinler. Paramı istediğim için bana tehdit mesajı atıldı. Kendileri hakkında ayrıca suç duyurusunda bulunacağım" şeklinde konuştu. 

"Davayı kazandığımız halde alacağımızı tahsil edemiyoruz"

Eylül 2018'de teslim edilmek üzere 2017'de bir daire aldığını fakat aldığı evin  başka bir taşeron firmaya oradan da başka bir taşeron firmaya nakledildiğini öğrendiğini dile getiren Maya Budak, "Bu durumu öğrendiğim gün suç duyurusunda bulundum. Resmen mal kaçırıyorlar. Üzerlerine mal olmadığı için açtığımız davaları kazandığımızda da alacak bir şey bulamıyoruz. Malatya'daki siyasetçilere, Türkiye'deki siyasetçilere, hükümet yetkililerine ve sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Devlet halkın hakkını korumak için vardır. Lütfen biz masum halkın hakkını dolandırıcı insanlara yedirmesinler" dedi.

Vira İstanbul mağdurları seslerini duyurmak istiyor!


Geri Dön