17 / 05 / 2024

Malatya'da inşaat müteahhitleri dernek kurdu!

Malatya'da inşaat müteahhitleri dernek kurdu!

MİM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırteke, "MİM-DER Malatya da İnşaat sektörünün en saygın firmalarını bir çatı altında toplayarak edinilmiş tecrübelerin paylaşılması, sektörün gelişiminde öncü rolün üstlenilmesi misyonuyla kurulmuştur."dedi.



Kısa adı MİM-DER olan Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırteke, "Malatya'da kurulmuş kar amacı gütmeyen bağımsız bir sivil toplum kuruluşuyuz. MİM-DER Malatya da İnşaat sektörünün en saygın firmalarını bir çatı altında toplayarak edinilmiş tecrübelerin paylaşılması, sektörün gelişiminde öncü rolün üstlenilmesi, ahlaki ilkeler ve iş etiği çerçevesinde topluma, sektöre ve hepimizin sermayesi olan ilimize fayda sağlamak misyonuyla kurulmuştur. Amacımız, üyelerimizin mevcut Pazar içinde hak ve çıkarlarını korumak, rekabet gücünü artırmak ve kendi aralarında işbirliğini, dayanışmayı geliştirmekle beraber MİM-DER olarak resmi ve özel kuruluşlar ile işbirliğini güçlendirmektir. Bu çerçevede sektörle ilgili konularda kamuoyunun bilgi düzeyini yükseltmek, hukuki teknik ve ekonomik konularda üyelerimizi bilgilendirmek, Üniversite ve diğer meslek odaları ile diyaloglar kurularak mesleki standartları geliştirmek amacımız arasındadır. Malatya il ve ilçelerinde yaşam alanlarının daha kaliteli, konforlu, depreme dayanıklı ve daha yaşanabilir olması için çalışmalar yapan, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliğinde bulunarak Malatya'da inşaat sektörünün sorunsuz ve hızlı gelişimini sağlayan üyelerine ve topluma faydalı olan örnek bir kuruluş olmak gayretindeyiz. İnşaat sektörünün önemli sorunları var ve bizim üyelerimizin bu sorunlara karşı hazırlıklı olması konusunda üzerimize düşen sorumluluklarımız bulunuyor. Örneğin iş kazaları, Kentsel dönüşümdeki sorunlar, MANİA planı sorunu. Bu sorunlar çözülmesi gereken sorunlardır. "dedi.


ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ 

Kırteke: "Diğer taraftan yerel yönetimlerle daha fazla iletişim ve istişare halinde olmamız gerektiğinin farkındayız. Başlangıç olarak ilgili kurumlara ilk ziyaretlerimizi yapacağız. Bu ziyaretlerde bazı isteklerimiz olacak. İmarlı alanlarda alt yapı hizmetlerini daha hızlı bir şekilde yaparlarsa bizlerin önünü açmış olurlar. Ruhsat, Kanalizasyon, su, elektrik işlemleri daha hızlı olursa rahatlarız. Ayrıca üyelerimizden oluşacak Teknik, Hukuki, Basın- Medya İş güvenliği ve Halkla ilişkiler gibi komisyonlar kurulup, bir an önce çalışmalara başlanacak. Birinci çalışma dönemimiz tüm camiamıza hayırlı olmasını, yeniliklerin ve yeni hizmetlerin yaşandığı bir dönem olmasını diliyor, tüm meslektaşlarıma saygılar sunuyorum." dedi. Üyelere ve gelen misafirlere MİM-DER üye formları dağıtıldı, dernek hakkında dilek ve istekleri yazarak MİM-DER' e verilmesi istendi. 


Malatya Sonsöz


Geri Dön