Yeni Şirketler

Malatya'da yatırımlar için arsa sıkıntısı yaşanıyor!

Yeni teşvik ve istihdam paketinde 4. bölgede yer aldığı için yoğun yatırım talebi ile karşılaşan Malatya'da, 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa kalmadı, 2. Organize Sanayi Bölgesi de büyük oranda doldu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yeni teşvik ve istihdam paketi kapsamında 4. bölgede yer alarak avantajlı bir konum elde eden Malatya'ya yatırım yapmak isteyen girişimcilerin yoğun talebi ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Bu taleplere cevap vermek için çalıştıklarını anlatan Erkoç, şöyle konuştu:

"1. Organize Sanayi Bölgesi tamamen dolu. 2. Organize Sanayi Bölgesi de daha önce arsa tahsisi yaptığımız için dolu idi. Ancak arsa tahsisi yapılan, ancak yatırım yapmayan firmalar vardı. Bu yatırımcılara çağrıda bulunduk. 'Yatırım yapacaksanız yapın, yapmayacaksanız arsa tahsisini tek taraflı feshediyoruz' dedik. 15'e yakın firma kendiliğinden terk etti arsaları. Bu arsaların bir kısmını yeni müracaat edenlere verdik. Yeni yatırımcılar açısından en fazla talep Malatya'ya yapılmış. Diğer illerde bu kadar talep yoğunluğu yok."

"ECZACIBAŞI, NÜKLEER TIP ALANINDA YATIRIM YAPACAK"
Eczacıbaşı'nın Malatya'ya yatırım yapmak için talepte bulunduğunu ve bu firmaya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa tahsisi yaptıklarını hatırlatan Erkoç, "Eczacıbaşı, müracaat dilekçesinde nükleer tıp alanında yatırım yapacağını ifade etmişti. Kanser tedavisinde kullanılan bir ilaç üretecekler. Yatırım için hazırlıklarını sürdürüyorlar" dedi. Yeni teşvik ve istihdam paketinden yararlanmak isteyen yatırımcıların 31 Aralık 2010 tarihine kadar yatırım konusunda adım atması gerektiğini belirten Erkoç, "Bu süre içinde yatırım talebi ile gelecek yatırımcıları geri çevirmemek için 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin devamında hizmete sunacağımız 12 bin dönümlük sanayi bölgesi alanını bir an önce yatırımcının hizmetine sunmaya çalışacağız. Bu alanın hazineden bize devri gerçekleşti. Ancak buradaki arazilerin 2 bin dönümü özel mülkiyet. Bu arazilerle ilgili çalışmalar yapılacak" diye konuştu.

"2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ'NİN ALT YAPISI TAMAMLANMAK ÜZERE"
Erkoç, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapı ihalesinin 2 yıl önce yapıldığına işaret ederek, şu bilgiyi verdi: "İhaleyi alan firma 2 yıldır çalışıyor. Şu anda kanalizasyon, yağmur suyu drenaj kanalları, içme suyu alt yapısı tamamlandı. Yol çalışmalarında da karo taşı döşemesinin yüzde 45'i bitti, yüzde 55'i 3 ay içinde bitecek. Doğal gazı 1,5 milyon avroya ihale etmiştik, onu da bitirdik. Bu ay sonu itibariyle yatırımcılara doğal gazı da vereceğiz. Işıklandırması ve çevre düzeni de bir an önce tamamlanacak."
AA