Kent Haberleri

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde toplamda 6 bin binanın yıkıldığı şehirde 36 bin civarı yapı da ağır hasar almıştı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre şehir merkezi ve ilçelerde yıkım kararı verilmiş olan binalarda ekipler tarafından çalışma yapılırken çevresi güvenlik ekipleri tarafından şeritlerle kapatılmış olan yapılar iş makineleriyle kontrollü bir biçimde yıkılıyor, yüksek katlılarda da patlayıcı kullanılıyor.

Aktarılan bilgilere göre yıkılan ağır hasarlı binalardaki molozlar iş makineleriyle kamyonlara yüklenip depolama alanlarına gönderiliyor.

Verilen bilgilere göre kentin hemen her noktasında hız kesmeden süren yıkım çalışmalarını, güvenlik önlemleri çerçevesinde ev sahipleri de yakından takip edebiliyor.

ÇALIŞMALAR SON AYLARDA HIZ KAZANDI

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre şehirde Eylül ayı başında yüzde 15 civarında olan ağır hasarlı bina yıkımı, son 2,5 ayda hızlandı ve yüzde 53,5 seviyelerine çıktı. Yine paylaşılan bilgiye göre ağır hasarlı yapılardan 2 milyon 360 bin metreküp enkaz kaldırıldı.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı konu ile ilgili olarak Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden en çok etkilenen kentler arasında Malatya'nın da bulunduğunu anımsattı.

Şehirde ağır hasarlı yapıların yıkım çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Yazıcı, enkaz kaldırma çalışmalarının da usulüne uygun olarak yapıldığını söyledi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı yalnızca ağır hasarlı yapılardan şimdiye kadar 2 milyon 360 bin metreküp enkazın hafriyat alanına taşındığını dile getirerek şöyle konuştu: "Çok şükür yerinde ayrıştırma artık hemen hemen hiç kalmadı. Biz de bu konuyu çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz ve de kesinlikle müsaade etmiyoruz. Çünkü hafriyat alanında ayrıştırma için ayrılmış olan bir bölüm var. Müteahhitlerimiz, iş alan arkadaşlarımız enkazı oraya götürüp orada ayrıştırmalarını yapıyor. Bu nedenle de kentin biraz dışında kalan bu alanda o ayrıştırmadan kaynaklı toz ve kirlilikten halkımızı da korumuş oluyoruz. Bölgede çalışmalar sürüyor. Orada yeni bir alan talebimiz de var."

TOKİ'den Denizli'nin bu ilçesine 200 konutluk yeni proje geliyor!

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı!

Balıkesir Emlak Konutları ön talep topluyor! Emlak Konut GYO'dan 415 konutluk yeni proje!