27 / 04 / 2024

Malatya'daki okul binası çürümeye terk edildi!

Malatya'daki okul binası çürümeye terk edildi!

 Malatya merkezde, 1994 yılında temeli atılan, 1995 yılında   kaba inşaatı tamamlanan okul binasının ilgisizlik yüzünden çürümeye terk edildiği ileri sürüldü.  



Malatya Eğitimini Geliştirme Derneği Başkanı Niyazi Tan, Anadolu İmam Hatip Lisesi binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, arsasını Malatya Belediyesi"nin verdiği binanın 5 vali, 4 belediye başkanı görmesine rağmen ilgisizlik nedeniyle çürümeye yüz tuttuğunu, hiç bir yetkilinin de ilgilenmediğini savundu.
               
'Malatya"da İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesinin aynı yerde, 50"şer kişilik sınıflarda eğitim vermeye çalışmasına rağmen 36 derslikli bu binanın 'kasıtlı olarak bitirilmediğini' iddia eden Tan, yetkilileri göreve çağırdı.
               
Dönemin belediye başkanı Münir Erkal zamanında arsasının tahsil edildiğini ve kentin en güzel yerindeki bu binanın kaderine terk edildiğini belirten Tan, şunları kaydetti:
               
'Malatya"da yöneticiler, 10 derslikli, 15 derslikli eğitim yuvası yapmak için çırpınıyorlar. İş adamlarına yalvarıyorlar. Ama gözlerinin önünde, Malatya"nın en güzel yerinde 36 derslikli kabası bitmiş bina 15 yıldır çürüyor. 28 şžubat sürecindeki imam hatip lisesi hassasiyeti nedeniyle kaderine terk edilen bina, hiç olmazsa başka bir ilköğretim okulu, lise binası olarak değerlendirilseydi milli servet heba olmazdı. Fakir fukaranın verdiği paralarla yapılan okul binası 5 vali, 4 belediye başkanı görmesine rağmen kaderine terk edildi. 3-5 milyon lirayı sokağa atmaya kimin hakkı var Hiç olmazsa bundan sonra sahip çıksınlar ve eğitime kazandırsınlar. Malatyalıları ve yetkilileri göreve çağırıyorum.'
A.A


Geri Dön