28 / 04 / 2024

Malatya'nın 20 yıllık ulaşım master planı hazırlanıyor!

Malatya'nın 20 yıllık ulaşım master planı hazırlanıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 20 yıllık ulaşım j master planı ile Malatya'nın ulaşım ve trafik sorunu ortadan kalkacak. 2035 Hedef Yılı Ulaşım Ana Planı'ile imar ve ulaşımın artık uyumlu bir şekilde yürütülebilecek.



Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 20 yıllık ulaşım j master planı ile Malatya'nın ulaşım ve trafik sorunu ortadan kalkacak. Belediye Başkanı Çakır, 18 ayda tamamlanacak 2035 Hedef Yılı Ulaşım Ana Planı'ile imar ve ulaşımın artık uyumlu bir şekilde yürütülebileceğini ifade etti. 


Bu planla Malatya'nın ulaşım ve trafik sorunu çözümlenecek. Malatya Büyükşehir Belediyesi, trafik ve ulaşım sorunlarının çözümü için Malatya'nın 20 yıllık "Ulaşım Master Planını" hazırlıyor. 


Kentin ihale işlemleri tamamlanan '2035 Hedef Yılı Malatya İli Ulaşım Ana Plam'nın 18 ayda tamamlanması planlanıyor. Bu süreçte Büyükşehir Belediyesi ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından İmar Dairesi Başkanlığı ile Nazım İmar Planı çerçevesinde ortak stratejiler oluşturularak bütüncül bir ana plan oluşturma hedefi çerçevesinde çalışmalar yürütülecek. Plan sonucunda da gelecekte oluşacak düzenlemeler, bu plan doğrultusunda yapılarak şehrin gelişimi planlı bir şekilde yürütülmüş olacak. 

Ulaşım Ana Planı çalışmalarının ihale edildiğini ve sürecin kısa süre içerisinde sonuçlanacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mevcut ulaşım sorunlarının gelecekte yaşanmaması; sorunlara kısa, orta ve uzun vadede çözümler bulunması açısından planın büyük önem taşıdığını söyledi. 


İMAR VE ULAŞIMDA UYUM 

Başkan Çakır, "İlimizin en önemli sorunlarından biri olan ulaşım konusunda ciddi anlamda bir gelişme sağlamak amacıyla 2035 yılı hedef alınarak çalışmalar yapıldı. Sürdürülen çalışmalar kapsamında, hazırlanacak Nazım imar Planı ve Ulaşım Ana Plamnın birlikte yürütülmesi için ilgili daire başkanlıklarımız arasında ciddi bir işbirliği sağlandı. 

İhalesi yapılan 2035 Hedef Yılı Ulaşım Ana Plam'nın 18 ayda tamamlanması planlanıyor. Bu çalışma tamamlandıktan sonra imar ve ulaşım planlamalan artık bir birleriyle uyumlu bir şekilde yürütülmüş olacaktır" şeklinde konuştu.


PLAN 3 ALT KATEGORİDE OLACAK 


Birinci kategoride; mevcut ulaşım sistemindeki aksaklık ve yetersizliklerin giderilmesi için kısa dönem ulaşım planlaması, trafik mühendisliği ve trafik yönetimi acil eylemlerini içeren düzenlemelerin yer aldığı 'Ulaşım ve Trafik İyileştirme Etüt ve Projeleri' hazırlananacak. 


İkinci kategoride; Orta ve uzun dönemde Nazım İmar Planı çerçevesinde ortaya konulan kentsel gelişmenin gerektireceği ulaşım altyapı, işletme sistemleri ile yasal düzenlemeleri belirleyecek Ulaşım Ana Plam'nın uygulanması için gerekli etüt ve projeler tamamlanacak. 

Üçüncü kategoride de; Ulaşım Ana Planı kapsamında belirlenecek 'öncelikli Kent İçi Toplu Taşıma unsurları ve Mevcut Demir Yolu Hattı' ile ilgili 'Mühendislik Ön Projeleri' ve teknik, mali ve ekonomik yapılabilirliğinin öncelendiği 'Ön Fizibilite Etüdü' çalışmaları yapılacak. 


Yenişafak


Geri Dön