02 / 05 / 2024

Samsun 19 Mayıs'ın 40 yıllık imar planı revize edildi!

Samsun 19 Mayıs'ın 40 yıllık imar planı revize edildi!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Karma Komisyonu, 19 Mayıs ilçenin yaklaşık 40 yıllık nazım imar planını revize etti. Yeni planda tarım alanları ve yollar genişletilirken, daha önceki planlarda yer alan düzeltmeler de değiştirilmeden işlendi



Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde 1980 ve 1990'lı yıllara ait olan nazım imar planı, ilgili tüm kurumlardan görüş alınarak, daha önce yapılan düzeltmelere de de sadık kalınarak yeniden revize edildi. İlçenin yaklaşık 40 yıllık nazım imar planını revize eden teklif, Büyükşehir Belediye Meclisi Karma Komisyonu'nda kabul edildi.


TÜM KURUMLARDAN GÖRÜŞ ALINDI

Büyükşehir Belediye Meclisi Karma Komisyonu dün Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında toplanarak, gündemindeki tüm maddeleri görüştü. Komisyonda dikkati çeken tekliflerden birisi 19 Mayıs ilçesinin 1 bölü 5000 ölçekli nazım imar planında revizyon öngören düzenlemesiydi. Komisyonda kabul edilen revizyon nazım imar planı ile 1980 ve 1990'lı yıllarda İller Bankası'nca o dönemin nüfusuna uygun olarak düzenlenen nazım imar planlarının yanı sıra, daha sonraki yıllarda yapılan düzeltmeler, 19 Mayıs Belediyesi'nden de görüş alınarak, ilgili tüm kuruluşların düzeltmeleri de plana eklenerek revize edildi.


KIYI KENAR ÇİZGİSİ EKLENDİ

Yeni nazım imar planında yapılan tek değişiklik ise ilçenin sahil bölümünde daha önce kıyı kenar çizgisi olmadan yapılan düzenlemelerin, bu kez kıyı kenar çizisi dikkate alınarak düzenlenmesi oldu. Böylece kıyı kenar çizgisi de revize edilen plana işlenmiş oldu.


TARIM ALANLARI GENİŞLEDİ

Yeni planda ayrıca yolların genişletilmesinin yanı sıra tarım alanlarının genişletilmesi sağlandı. İlave bir hak getirmeyen revize plan, Engiz'de bin 700 hektarlık alanı kapsıyor. Eski Yörükler ve Dereköy beldelerini kapsamayan plan, mecliste onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.


Gazete Gerçek


Geri Dön