28 / 04 / 2024

Ergene Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Ergene Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldüğünü belirtti. İşte Yeşiltepe Mahallesinin imar süreci...



Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yeşiltepe Mahallesi’nin imar sorununu çözülmesi amacıyla hazırlanan planlara son imzaları atmıştı. Rasim Yüksel, konuya ilişkin açıklamasında, Yeşiltepe Mahallesi’nin 40 yıllık imar sorununu söz verdikleri gibi çözdüklerine, bundan sonra da ilçe halkına ne söz verdilerse yerine getireceklerine dikkat çekti. 

Ergene Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Ergene Belediyesi olarak Yeşiltepe Mahallesi’nin imar sorununun çözülmesi için bütün imkanları seferber ettiklerine vurgu yapan Yüksel, "Ergene ilçesi kurulmadan önce başlayan ve uzun senelerde süregelen imar sorununa yönelik 2019'da belediye meclisimizin aldığı karar ile çözüm çalışmalarına başladık. 2019'da başlayarak ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla yazılı ve sözlü görüşmeler gerçekleştirdik. Eş zamanlı olarak da belediyemizin şehir plancılarınca 1/5000 ve 1/1000 ölçekli taslak imar planı çalışmaları oluşturuldu. Ardından hazırlanan imar planı belediyemizin imar komisyonu tarafından değerlendirildi ve kasım ayı olağan meclis toplantısında AK Partili üyelerin ‘çekimser’ oylarına karşın oy çokluğu ile onaylanarak uygun görülmüştü" ifadelerine yer verdi. 

Gelinen nihai aşamada 1/1000 ölçekli imar planının pafta ve raporlarının onaylanmak amacıyla  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisine yollanacağını dile getirdi. 

Ergene Yeşiltepe nin 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, mesai arkadaşlarının gece gündüz demeden halk için çalıştıklarının altını çizdi ve "Belediyemizde görevli genç arkadaşlarımız, şehir plancılarımız Yeşiltepe’deki sorunu çözebilmek, vatandaşlarımıza nefes aldırmak için büyük bir özveri ile ve titizlikle çalışma yaptılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

1/1000 ölçekli imar planlarının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisinde de onaylanmasından sonra halk arasında 18 uygulaması şeklinde bilinen kadastral nitelikteki taşınmazlarda bütün sosyal tesislerin, yeşil alanların, kültürel alanların, yolların ayrılarak parsellerin yola cepheli şekilde inşaat yapılabilir hale getirilmesi işlemini bitirerek Yeşiltepeli vatandaşların sorununun çözüme kavuşturulacağını dile getiren Yüksel, "Bu şekilde Yeşiltepe Mahallemizin imar konusundaki sorununu Ergene’nin gündeminden çıkaracağız. Halkımız için hayırlı olsun" dedi. 

Ergene Yeşiltepe nin 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

İMAR SORUNUNUN ÇÖZÜM SÜRECİ NASIL İŞLEDİ?

Öncelikle Ergene Belediyesince hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın revizyonunun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisinde onaylanmasından sonra, son aşama olarak yine Ergene Belediyesi tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu, Ergene Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis toplantısında oylanarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisine yollanmıştı. 

Bu şekilde 803’ü borçlu, 408’i alacaklı olmak üzere bin 211 hak sahibini ve toplamda 2,5 hektarlık son derece geniş bir alanı kapsayan ve on binlerce kişiyi ilgilendiren konunun çözümü için gereken imzalar atıldı. 

Kaymakamlık sınavına giriş belgelerinin erişime açıldığı duyuruldu

Gayrimenkul İktisatçısı açıkladı! Konut almanın mı, satmanın mı zamanı? Fiyatlardaki düşüş kiralara yansır mı?

Deprem bölgesindeki 46 bin konutun inşaatı tamamlandı!


Geri Dön