16 / 05 / 2024

Malezyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Malezyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Malezyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Malezyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Malezyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? Malezyalıların Türkiye'deki gayrimenkul edinimi ile ilgili bir sınırlama bulunuyor mu?



Malezyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Malezya, Güneydoğu Asya'da yer alan bir ülkedir. Malezya Federasyonu'nun 11 devletinin Singapur, Saravak ve Sabah'ın birleşmesi ile oluşmuştur. Singapur 1965 yılında federasyondan ayrılmıştır. 


Kuzeyde Tayland, güneyde Singapur ve Endonezya ile komşudur. Ayrıca batıdan Andaman Denizi, doğudan Güney Çin Denizi'ne kıyısı vardır.


Peki, Malezyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Malezyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Malezyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Malezya vatandaşları mütekabiliyet şartı aranmadan Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Ancak farklı şehirlerde de olsa, yabancı bir kişinin Türkiye’de satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümü 30 hektarı geçemiyor. 


Bunun dışında Malezyalıların Türkiye'deki gayrimenkul edinimi ile ilgili bir sınırlama bulunmuyor. Türkiye'den ev almak isteyen Malezya vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Tapuda istenen belgeler:

Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir.



Geri Dön