28 / 04 / 2024

Maltepe 'de temel kazılırken binalar hasar gördü!

Maltepe 'de temel kazılırken binalar hasar gördü!

 Maltepe 'de inşaat yapan müteahhit temel kazarken çatlattığı binayı satın aldı. Bu kez de yıkım sırasında diğer binalar hasar gördü...    



Zümrütevler Mahallesi Evrim sokakta oturanların huzurunu bozan olay, bir müteahhitin inşaat için temel kazmasıyla başladı. İnşaat çalışması sırasında 3 numarada bulunan binanın altında toprak kayması meydana geldi. İstinat duvarı yapılmadan başlatılan kazı çalışmaları nedeniyle hasar gören bina mülk sahibi tarafından boşaltılarak inşaatı yapan kişiye satıldı. Ancak sorun bununla çözülmedi, aksine daha da büyüdü. Hasar gören binanın yıkımı sırasında bu kez de çevredeki binalarda çatlaklar oluştu. Evrim sokak bile boydan boya yarıldı.

Teknik inceleme yapıldı

Panikleyen mahalle halkı soluğu Maltepe Belediyesi 'nde aldı. Belediyenin kapısına dayanan semt sakinleri, Evrim sokakta inceleme yapılmasını talep etti. Bölgeye gelen görevliler, yıkım sırasında çatlaklar oluşan binaların boşaltılmasını istemekle yetindi. Ancak teknik ekip, yıkımın makina ile yapılmamasına da karar verdi. Günden güne meydana gelen çatlakların büyüdüğünü ileri süren mahalle halkı belediye ekiplerine durumu bildirmelerine rağmen önlem alınmadığını ileri sürdü. Star İstanbul 'un sorularını yanıtlayan Maltepe Belediyesi yetkilileri, mühendislerin inşaatla ilgili   inceleme çalışmalarının devam ettiğini, müteahhitten yıkım sırasında tirteşimli makina kullanmamasının istediğini   bildirdi.

Kışın ortasında sokakta kaldık

Evinde ciddi çatlaklar oluşan Selma Toraman, geceleri uykularının kaçtığını, kendisi gibi komşularının da aynı sorunla karşı karşıya olduğunu anlattı. Toraman, “İnşaat başlayalı bir ay oldu. İki sokağın arsası birlikte alınarak üst sokağın kotası aşağa sokağa düşürüldü. Yıkım sebebiyle de bizim evlerimizde çatlaklar oluştu. Belediye önce bize evlerinize girmeyin, sonra da girin dedi. Buz gibi havalarda sokakta kaldık ” diye konuştu. 8 ailenin zor durumda kaldığının altını çizen Toraman, müteahhidin makineyle yıkıma devam ettiğini ileri sürdü.  
Star


Geri Dön