03 / 05 / 2024

Maltepe'de 4,6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Maltepe'de 4,6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul Anadolu Satış Memurluğu, Maltepe Altayçeşme'de yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 4 milyon 679 bin TL olarak belirlendi.




İstanbul Anadolu Satış Memurluğu, Maltepe Altayçeşme'de yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 4 milyon 679 bin TL olarak belirlendi.


T.C.

İSTANBUL ANADOLU (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

2014/255 SATIŞ İİK. 133. M D. UYARINCA TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI



Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri :


İstanbul İl, Maltepe İlçe. Altayçeşme Mahalle/Mevkii, 16713 Ada No, 16 Parsel

No, 1.663,07 metrekare yüz ölçümlü arsa nitelikli taşınmazın tamamı. Mahallen Girne Mah., Girne Caddesi ile Uzun Sokaklar arasında, parsel batısında bir sokak olarak kadastral olmayan Yolcu Sokak mevcuttur. Parselde; değişik yüzölçümlü, değişik katlı, değişik yapı tarzında, bir kısmı kullanılır durumda olmayan, 10 adet, imar şartlarına aykırı kaçak inşa edilmiş, ruhsata bağlanmalarının da imkansız olduğu anlaşılmıştır. Uzun sokak no. 14 deki bina; 30 yaşında.kısmi bodrum+zemin+çatı aralı bölümlü yığma yapı tarzında, dış cephesi kısmen sıvalı, kısmen tuğlalı, kiremit örtülüdür. Uzun sokak no: 12 deki bina; bodrum+zemin+çatı katlı betonarme karkas sistemde inşa edilmiş, takribi 30 yaşında, bodrum: 90 metrekare. zemin: 121 metrekare, çatı katı: 100 metrekare yüz ölçümlü. daireler:3+l konumunda, döşemeler laminat, pvc doğramalı, panel kapılı, vasat üstü malzeme ve işçilikle inşa edilmiş, elektrik su ve doğalgaz tesisatlıdır. Uzun sokak 10 kapı noda 3 metrekarelik tavuk kümesi vardır. Yolcu sokak 3 ve 1 kapı noda (ayrıca Girne Caddesine cepheli) yolcu sokak 3 kapı noda; bodrum+zemin katlı yığma bina 33 yaşında, dubleks olarak kullanılmakta, bodrum takribi 40, zemin katı takribi 84 metrekare salon, mutfak, iki yatak odası ve banyo planında, ıslak zeminler seramik odalar döşeme tahtası kaplı, pvc doğramalı panel kapılı eleketrik. su tesisatlı. soba ısıtmalı vasat üstü malzeme ve işçiliklidir. Girne caddesi ve Yolcu Sokak 1 kapı noda; bodrum+zemin+1 normal+çatı arası bölümlü betonarme karkas sistemde inşa edilmiş, bodrum katı kömürlük takribi 75 metrekare, zemin kat takribi 83 metrekare, salon, mutfak, 2 yatak odası ve banyo planında; ıslak zeminler seramik, odalar laminat parke, pvc doğramalı panel kapılı, elektrik su ve kombi sistemde doğalgaz kalorifer tesisatlı, 1. Normal kat: takribi83 metrekare; salon, mutfak, iki yatak odası ve banyo planında; ıslak zeminler seramik, odalar laminat parke, pvc doğramalı, elektrik su ve kombi sistemde doğalgaz kalorifer tesisatlıdır. Girne caddesi 13/1 kapı noda; tek katlı yığma bina takribi 58 metrekare yüz ölçümlü; hol, mutfak, iki yatak odası ve banyo planında, mutfak fayans diğer mahaller halı kaplı, kapı ve pencereler ahşap yağlı boya elektrik ve su tesisatlı vasat altı malzeme ve işçilikli binadır. Girne caddesi 13/1 kapı noda; birisi betonarme 90 metrekare salon, mutfak, iki yatak odası ve banyo planında 18 yaşında, diğeri bitişiğinde yığma bina;46 metrekare. 30 yaşında, 2 oda ve banyo planında, elektrik ve su tesisatlıdır. Girne caddesi 11 kapı noda. takribi 30 yaşında, tek katlı yığma bina 70 metrekare yüz ölçümlü, salon, mutfak, iki yatak odası ve banyo planında vasat altı malzeme ve işçilikli elektrik su tesisatlıdır. Girne caddesi 10 kapı noda tek katlı, takribi 55 metrekare yüzölçümlü, salon, hol, mutfak, iki yatak odası ve banyo planında, vasat altı malzeme ve işçilikle inşa edilmiş, elektrik ve su tesisatlıdır.


Adresi : İstanbul İl, Maltepe İlçe, Altayçeşme Mahalle, mahallen Girne Man., Girne Cad..

16713 Ada No, 16 Parsel

Yüzölçümü : 1.663.07 metrekare

İmar Durumu : 16 parsel; 1/1000 ölçekli 15/02/2008-29/07/2008-13/09/2009-13/09/2013 t.t.'li

Maltepe E-5 kuzeyi uygulama imar planında 5/A-4/4 yapılanma şartlarında konut alanında kalmaktadır. Kıymeti :4.679.240,10 TL

KDV Oranı :%18

Kas duldaki Şerhler : Elektrik şirketine mecurdur şerhi vardır. Tapu kaydındaki gibi.

1. Satış Günü : 14/11/2016 günü 10:00- 10:10 arası

2. Satış Günü : günü 10:00 -10:10 arası

Satış Yeri : İSTANBUL ANADOLU ADLİYESİ MEZAT SALONU


Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Bu artırmada malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsile) mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/255 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.31/10/2016

(İİK m.126)_

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.



Geri Dön